Prijava

Vaša prijava

Djeca slušaju turopoljsku riječ, pa to prebacuju na papir…

['Dani europske baštine', 'hotnews', 'Likovna kolonija']

Drugu godinu zaredom organizirana je Likovna kolonija za djecu i mlade u sklopu Dana europske baštine u Velikoj Gorici. Domaćini su ovom prilikom bili Gradići, pa su se klinci s posebnim zadatkom okupili u tamošnjem Društvenom domu. Članovi udruge Spark čitali su turopoljsku poeziju, a djeca su potom ono što su čula prenosila na papir.

I tako gotovo cijeli dan, jer završetak programa predviđen je za poslijepodnevne sate, kad će najbolji mali umjetnici dobiti nagrade za svoje radove. Djeca sama biraju tehniku kojom će crtati, odnosno slikati, sve u skladu s uzrastom pojedinog djeteta… Pomoć je bila tu u vidu nešto starije ekipe, okupljene u Društvu likovnih umjetnika Velike Gorice.

Likovnu koloniju organizirao je KUD Gradići, uz podršku Grada i u suradnji s turističkim zajednicama Grada, ali i Županije. I svi su oni morali biti zadovoljni viđenim, jer okupio se rekordan broj djece, njih više od 60…

– Još prije sedam godina pokušali smo napraviti iskorak s organizacijom Likovne kolonije i to se odmah pokazalo kao dobar način da se okupe djeca i mladi, koji imaju priliku pokazati svoje vještine i talent. Uvijek je, naravno, zanimljivo i vidjeti kako svijet izgleda kroz dječje oči – rekla je predsjednica KUD-a Gradići Gordana Kovačić.

Još pozitivniju notu cijeloj priči donijela je činjenica da su drugu godinu zaredom sudjelovali i štićenici Centra za odgoj i obrazovanje.

– Prekrasna organizacija KUD-a Gradići, uistinu smo ponosni da upravo iz Gradića počinje manifestacija Dana europske baštine. Iza svake manifestacije stoji trud i rad koji se očituje sada u ovoj Likovnoj koloniji. Veliki broj djece najbolje pokazuje koliko je dobro pogođena tematika, a i koliko je bitno čuvanje turopoljske nematerijalne baštine, pobuđivanje kreativnosti i da ova djeca danas odu odavde zabavljena i obogaćena – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

likovna kolonija ackar

The post Djeca slušaju turopoljsku riječ, pa to prebacuju na papir… appeared first on cityportal.hr.