Prijava

Vaša prijava

Gorička vina, tartufi i burger od turopoljske svinje na finalu projekta Via Vino

['hotnews', 'Turistička zajednica Zagrebačke županije', 'via vino']

Foto: Josip Škof/Turistička zajednica Zagrebačke županije

Hvala vam na velikom odazivu! Sva mjesta za posljednju večer našeg festivala su popunjena, stajalo je na stranicama Turističke zajednice Zagrebačke županije danima prije okupljanja u bajkovitom Turopoljskom lugu, na velikom finalu ovog projekta.

Tradicija i suvremenost spajali su se u impresivnom okruženju šume smještene na nekih pola sata vožnje od Velike Gorice. Već po običaju, bila je to večer za druženje, za kino na otvorenom, ali i za gastronomske specijalitete. Ukratko, za uživanje.

via vino 2022 turopoljski lug

Ovoga puta na meniju su bili tartufi, ali i burgeri od turopoljske svinje, koje ima i na području samog Luga. Nazdravljalo se vinima domaćih vinara, iz udruge Grozd, ali i pojačanjem iz županije u vinima Kolarić i Jagodić. Bio je tu, naravno, i gorički gin, iz destilerija Gavran i Brigljević, bilo je tu i suvenira…

U cijeloj priči ne smijemo zaboraviti ni ulogu POT-a, koji je bio aktivno uključen u organizaciju, ali ni potporu Grada, koja je ove subote stigla u liku zamjenika gradonačelnika Nevena Karasa. Svima je, očito, stalo da Turopoljski lug živi punim sjajem.

via vino 2022 2

The post Gorička vina, tartufi i burger od turopoljske svinje na finalu projekta Via Vino appeared first on cityportal.hr.