Prijava

Vaša prijava

Afera Janaf: Troje okrivljenih umjesto zatvora dobili rad za opće dobro i novčane kazne

['afera janaf', 'DRAŽEN BARIŠIĆ', 'hotnews', 'suđenje']

Na zagrebačkom Županijskom sudu održana je sjednica optužnog vijeća na kojoj je optužnica potvrđena za Zvonka Marasa iz tvrtke Solarna energija, te Tomislava Jelisavca i Katarinu Gašparac iz velikogoričke tvrtke VG Vodoopskrba. Nakon priznanja i nagodbe s tužiteljstvom, proglašeni su krivima zbog nezakonitog pogodovanja i pokušaja zlouporabe položaja i ovlasti. Maras i Jelisavac osuđeni su na rad za opće dobro, dok je Katarini Gašparac zatvorska kazna zamijenjena uvjetnom, piše Index.

U slučaju, koji je poznat u javnosti kao afera Janaf, optužnicu je još 25.svibnja podnio Ured europskog javnog tužitelja i to protiv ukupno deset okrivljenih u kojem su glavni optuženici gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, bivši velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, te poduzetnik Krešo Petek.

Danas osuđeni Maras , kojemu je kazna od osam mjeseci zatvora zamijenjena radom za opće dobro Maras, a koji je bio optužen u kraku slučaja zajedno s gradonačelnikom Nove Gradiške, mora platiti i 26.700 eura kazne. Novčana kazna od 13.400 eura dosuđena je i bivšem direktoru VG Vodoopskrbe Jelisavcu, dok je voditeljica odjela za EU projekte u istoj tvrtki, Gašparac, uvjetno osuđena na godinu zatvora u koji neće ići ako u tri godine ne ponovi kazneno djelo.

Ured europskog tužitelja izvijestio je da su troje osuđenih teretili za manipulaciju postupcima javne nabave s ciljem osiguranja dodjele građevinskih projekata izgradnje solarne elektrane i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

The post Afera Janaf: Troje okrivljenih umjesto zatvora dobili rad za opće dobro i novčane kazne appeared first on cityportal.hr.