Prijava

Vaša prijava

Muke po pročistaču: Poništen natječaj za izvođača radova, prihvaćena Petekova žalba

['hotnews', 'pročistač', 'VG VODOOPSKRBA']

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave prihvatila je žalbu društva Elektrocentar Petek d.o.o., te je poništen odabir društva Strabag AG kao izvođača radova na izgradnji pročistača.

Tročlano Vijeće pod predsjedanjem Maje Kuhar, donijelo je odluku o poništenju Odluke o odabiru u postupku javne nabave, čiji je predmet bio sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica – Projektiranje i rekonstrukcija UPOV Velika Gorica i izgradnja nadzorno upravljačkog sustava, naručitelja VG Vodoopskrba d.o.o., Velika Gorica. Postupak ocjene ponuda za društvo VG Vodoopskrba vodilo je odvjetničko društvo Šunić i partneri.

– Dana 05.07.2021. objavljena je obavijest o nadmetanju za otvoreni postupak javne nabave velike vrijednosti za projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Velika Gorica i izgradnju nadzorno upravljačkog sustava u Elektroničkom oglasniku javne nabave (EOJN RH), a ista je ujedno i objavljena po službenoj dužnosti u Glasniku Europske unije dana 06.07.2021. godine.

Objavi postupka prethodilo je prethodno savjetovanje sa zainteresiranim gospodarskim subjektima u periodu od 17.06.2021. do 27.06.2021., te je nakon više uloženih žalbi i traženih pojašnjenja potencijalnih ponuditelja, otvaranje ponuda održano dana 12.01.2022 u 08:00 sati, te su zaprimljene 3 ponude. Nije bilo primjedbi prisutnih ovlaštenih predstavnika naručitelja i ponuditelja na postupak otvaranja ponuda.

Nakon završenog postupka pregleda i ocjene ponuda t.d. VG Vodoopskrba d.o.o. na temelju Zapisnika o pregledu i ocjeni ponuda, dana 30.06.2022. godine donosi Odluku o odabiru ponuditelja STRABAG AG, Ortenburgerstrasse 27, 9800 Spittal an der Drau, Austrija, čija ponuda iznosi 163.195.795,70 HRK bez PDV-a. Dana 11.07.2022. u 23,15 sati putem EOJN RH zaprimljena je žalba na odluku o odabiru od zajednice ponuditelja ELEKTROCENTAR PETEK, d.o.o. i MAGNUM SUPRA d.o.o.

Dana 25.07.2022. Naručitelj VG Vodoopskrba d.o.o. dostavlja odgovor na žalbu elektroničkim putem Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM-u). Dana 22.09.2022. Državna komisija javno je objavila odluku o Rješenju po žalbenom predmetu, KLASA: UP/II034-02/22-01/470, URBROJ: 354-02/7-22-18 kojom se poništava Odluka o odabiru t.d. VG Vodoopskrba d.o.o., smatra se kako je Žalba osnovana – piše u priopćenju VG Vodoopskrbe.

Nadalje navode kako je njima kao Naručitelju naloženo da se cjelokupni predmet vraća na ponovno postupanje, odnosno postupak pregleda i ocjene ponuda.

Iz obrazloženja predmetnog Rješenja DKOM-a može se iščitati kako ponuda ponuditelja STRABAG AG ne ispunjava uvjete tehničke i stručne sposobnosti iz točke 29.3. te je istu potrebno odbiti. S druge strane, sporne točke ponudbenog projekta ponuditelja Elektrocentar Petek d.o.o., prema stavu DKOM-a, potrebno je dodatno pojasniti i nedvojbeno zaključiti da li je ponudbeni projekt u skladu sa zahtjevima iz Knjige 3.

The post Muke po pročistaču: Poništen natječaj za izvođača radova, prihvaćena Petekova žalba appeared first on cityportal.hr.


UPISI U PROGRAM “SIGURNO U SREDNJU”