Prijava

Vaša prijava

Za vikend 20.Međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu

['hotnews', 'međunarodni festival tradicijskih glazbala', 'ogranak seljačke sloge buševec']

Već punih 20. godina Ogranak Seljačke sloge organizira Međunarodni festival tradicijskih glazbala kojim žele motivirati mlade ljude da se bave sviranjem tradicijskih glazbala.

– Ove godine festival će biti malo drugačiji. U glazbenike koji ove godine dolaze iz Kostarike, Meksika, Češke, Mađarske, ali i Hrvatske, pripremili smo i prezentaciju tradicijskih glazbala, kao i internacionalnu kuhinju. Posjetitelji će imati prilike počastiti svoja nepca i probati tradicionalna jela koja će nam pripremiti naši gosti – rekao nam je predsjednik društva, Nenad Rožić.

Program počinje već u četvrtak prezentacijom glazbala koja će biti u Područnoj školi Buševec od 20 sati. U petak će u 11 sati na Tržnom centru u Velikoj Gorici glazbenici iz Meksika, Češke i Kostarike svirati za Velikogoričane. Novo izdanje popularnog BUŠ-KUŠ-a donosi nam večer tequile i tortilja, a sve će se zbivati u Etno zadruzi Buševec od 18 sati.

– Subota je predviđena za svečani koncert u našem Domu kulture, a uz gostujuće grupe iz inozemstva nastupit će i Pjevačka skupina Čevulja iz Škabrnje, Podravski cimbulaši iz Đurđevca i tamburaši Ogranka Seljačke sloge Buševec. Koncert počinje u 19 sati, a neposredno prije toga u šatoru iza Doma kulture moći će se degustirati tradicionalna jela iz Meksika, Kostarike, Češke i Mađarske – dodao je Rožić.

 

Festival1

 

The post Za vikend 20.Međunarodni festival tradicijskih glazbala u Buševcu appeared first on cityportal.hr.