Prijava

Vaša prijava

“Nestala” tri upravna odjela: EU projekti s poljoprivredom, zaštita okoliša s građenjem…

['GRADSKO VIJEĆE', 'hotnews']

Nakon što su prvi dio sjednice proveli u raspravama o Proračunu, njemu pripadajućem Rebalansu i zatim pročistaču u kombinaciji s aglomeracijom, gradski vijećnici prebacili su se ne točku koja je doživjela – konsenzus! Ne događa se često, no ovoga puta pojavio se prijedlog za koji su svi podigli ruke.

Naime, pred Vijeće je stigo prijedlog po kojem se broj upravnih tijela u Gradskoj upravi smanjuje s 12 na devet – pet službi i četiri upravna odjela.

Prvo, spajaju se Upravni odjeli za predškolski odgoj, školstvo i sport te Upravni odjel za društvene djelatnosti u novooformljeni Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti.

Drugo, Upravni odjel za poduzetništvo, investicije i fondove EU spaja se s Upravnim odjelom za poljoprivredu i razvoj, čime će se dobiti novi Upravni odjel za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove EU.

I treće, formira se Upravni odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša, koji nastaje od dosadašnjeg Upravnog odjela za provedbu dokumenata, prostornog uređenja i građenja te Upravnog odjela za urbanizam i zaštitu okoliša.

Stupanjem na snagu ove odluke gradska uprava bit će podijeljena na Službu Gradske uprave, Službu Gradskog vijeća, Službu mjesne samouprave, Službu za financije, Službu za unutarnju reviziju te Upravni odjel za komunalne djelatnosti i promet, Upravni odjel za predškolski odgoj, školstvo i društvene djelatnosti, Upravni odjel za gospodarski razvoj, poljoprivredu i fondove Europske unije te Upravni odjel za prostorno planiranje, graditeljstvo i zaštitu okoliša.

The post “Nestala” tri upravna odjela: EU projekti s poljoprivredom, zaštita okoliša s građenjem… appeared first on cityportal.hr.