Prijava

Vaša prijava

Berba medalja za članove Karate kluba Velika Gorica

['ines grdenić', 'karate klub velika gorica', 'Mia Mijović']

U protekla dva vikenda članovi Karate kluba Velika Gorica natjecali su se na dva turnira u Hrvatskoj, CROATIA OPEN u Rijeci i KARATE DARFEST u Daruvaru. Uz nastupe u Hrvatskoj, Mia Mijović je nastupila na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u Samsunu, Turska.

Na najjačem karate turniru u Hrvatskoj, Croatia Open, Karate klub Velika Gorica imao je devet predstavnika u uzrastima kadeta, juniora, U21 i seniora. Turnir je trajao tri dana, a ukupno je sudjelovalo 1280 natjecatelja iz 19 zemalja.

Za dobre plasmane su se pobrinuli Ines Grdenić, Mia Mijović i Petar Orešković. Ines i Mia su nastupile u seniorkama -55kg gdje su obje bile na pobjedničkom postolju. Mia je osvojila broncu, a Ines je poražena u finalu pa s okitila srebrom. Njihov klupski kolega Petar, nastupio je u uzrastu U21 do 60kilograma, a osvojio je broncu nakon predaje predstavnika Italije.

– Ponosni smo što imamo jednu jaku ekipu koja je spremna konkurirati za medalju sa najboljim borcima Europe.

Karate klub Velika Gorica

Dan nakon CROATIA OPEN-a Mia Mijović je otputovala sa sveučilišnom reprezentacijom na Svjetsko prvenstvo u Tursku, Samsun gdje je predstavljala Hrvatsku u kategoriji -55kg. Nakon poraza od predstavnice Turske koja na kraju ulazi u finale, kroz repasaž ne uspijeva izboriti meč za medalju čime osvaja plasman 7. mjesto.

Na natjecanju u Daruvaru natjecalo se tri karatista iz Karate kluba Velika Gorica, a bila je to ujedno i priprema za Prvenstvo Hrvatske koje će se održati u listopadu.

– Bio je to jako dobar nastup u kojem su naša tri natjecatelja u 6 kategorija osvojila 6 medalja. Bilo je ukupno 14 mečeva, od čega 11 pobjeda i 3 poraza. Osvojili smo 3 zlata, 2 srebra i 1 broncu – istaknuli su iz Kluba.

Vito Hulina osvojio je dva zlata, Nikola Huzjak okitio se zlatom i srebrom, dok je David Lovrinović bio srebrni i brončani.

Daruvar

– Idućeg vikenda očekuje nas prvenstvo Zagrebačke županije, a vikend poslije Prvenstvo Hrvatske za uzrast U14 na kojima očekujemo jako dobre rezultate – ističu iz Kluba.

 

The post Berba medalja za članove Karate kluba Velika Gorica appeared first on cityportal.hr.