Prijava

Vaša prijava

Ovogodišnji Gastro Turopolja prepun sadržaja i noviteta

['dječji gastro', 'Gastro Turopolja', 'hotnews', 'VELIKA GORICA']

Velika Gorica sredinom listopada postat će gastronomsko središte! Omiljena manifestacija brojnih Velikogoričana, ali i onih koji nam dolaze iz susjednih gradova i županija, ove godine broji svoje 21.izdanje.

Sve počinje za točno tjedan dana, 10.listopada, kada počinje Gastro tjedan. Velikogorički restorani će i ove godine nuditi posebno pripremljene menije po promotivnim cijenama.

U petak 14.listopada od 17 sati u suradnji s VEGOR-om čeka nas predavanje “Povezivanje lokalnih proizvođača i građanstva na primjeru modela Solidarne razmjene”. Predavanje će održati konzultant za ruralni razvoj i direktor Udruge OPG-a Hrvatske, Robert Hadžić u Centru za posjetitelje.

Kako ističu iz Turističke zajednice, ove godine posebno su mislili na naše najmlađe sugrađane zato su “velikom Gastru” dodali i onaj “mali”. Premijerno izdanje Dječjeg Gastra čeka nas premijerno u subotu 15.listopada kod Muzeja Turopolja, a donosi mnoštvo zabavnog programa za klince i mlade: od prodajne izložbe radova dječjih zadruga, igraonica za mališane, mađioničarske predstave, glazbenih i plesnih nastupa do kuharskih radionica i dvoboja.

U nedjelju 15. listopada slijedi tradicionalni “Nedjeljni turopoljski ručak”. Svoja nepca moći čete počastiti bogatom gastro ponudom velikogoričkih ugostitelja. Lovačka društva pripremat će gulaš, brojne udruge pripremat će brudet, krvavice, sarmu, turopoljsku svinju s ražnja, paprikaš…, a za onaj slatki  dio tu su društva žena s ponudom domaćih kolača, štrukli, štrudli, pita, gibanica i likera.

Na natjecanje u pripremi turopoljske kotlovine sudjelovat će oko 25 ekipa, a budnim okom pratit će ih stručni žiri. Udruga vinara i vinogradara Grozd pobrinut će se za dobru kapljicu, a tu su i gosti iz Dugog Rata, Bilja, Zagorja i Neretve sa svojim domaćim delicijama.

Sudjelovat će i goričke humanitarne udruge poput VG Legacyja i Buvljakuša, a čeka vas i glazbeni program.

 

The post Ovogodišnji Gastro Turopolja prepun sadržaja i noviteta appeared first on cityportal.hr.