Prijava

Vaša prijava

Opet Gorica u pravu – bez bodova: ‘I opet nam ih više nitko ne može vratiti…’

['HNK GORICA', 'hotnews', 'Matija Dvorneković']

Bod koji je Gorica u nedjelju osvojila u Šibeniku, nema dvojbe, ppomaknuo je stvari s mrtve točke. To je činjenica. Osvojenim šestim bodom Goričani su se pomaknuli s posljednje na pretposljednju poziciju, prekinuli niz od pet poraza, odigrali još jednu dobru utakmicu. Činjenica je, međutim, i da Gorica ovu utakmicu ni po čemu nije smjela izgubiti…

Zvučat će možda već i dosadno, jer previše je već sličnih slučajeva, samim time i reakcija na njih, ali u Šibeniku je Gorici dva boda iz ruku otrgnuo čovjek s imenom i prezimenom. Fran Jović.

I nije to dojam, nije to nikakva vrsta navijačkog optuživanja i traženja krivca negdje drugdje, već još jedna u nizu – činjenica. Sudačka komisija je izrekla ono što je vidjela cijela Hrvatska, svi osim suca utakmice, a odnosi se na isključenje Jurice Pršira u 55. minuti.

“Odluku suca o dodjeljivanju druge i isključujuće opomene igraču HNK Gorice, KNS HNS-a smatra neispravnom interpretacijom PNI.”

Sudar dvojice igrača u duelu, u kojem niti jedan od njih ne idu oštro, dakle, nije drugi žuti karton. Idemo dalje…

“Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Kontakt između braniča Gorice i napadača Šibenika KNS HNS-a ne razmatra kao prekršaj PNI-e.”

Ni penal za Šibenik, u prijevodu, nije postojao. Kao što, treba i to reći, nije postojao razlog da Jović isključi domaćeg igrača Araija… I serija se, eto, nastavila. Ne više serija poraza, nego serija situacija u kojoj se Goričani žale na suđenje, a da imaju i službene argumente.

– Peti put nam se događa utakmica nakon koje moramo reagirati, a od toga su u četiri situacije suci dobili negativne ocjene. I oni su supendirani, a mi ostali bez bodova. Koje nam nitko ne može vratiti – kaže Matija Dvorneković, team manager sa zaduženjima nešto širim nego što je uobičajno za tu ulogu.

– Na trenutke mi se čini da iz vikenda u vikend gledam onaj film “Beskrajan dan”. Stalno smo dominantni, dobri, stvaramo čiste prilike, ali nikako da nas i sreća pomazi, da nam se otvori, da se dovedemo u situaciju u kojoj ni sudačke pogreške ne mogu utjecati na ishod – dodaje Ninja.

Bilzu je igračima, i u ovoj ulozi praktički stalno s njima u svlačionici, u svakodnevnoj komunikaciji…

– Iskreno, ja se dečkima divim! Ne odustaju bez obzira na sve što nam se događa, na sve te pehove. Ni u jednom trenutku nisu pali, nisu potonuli, konstantno drže visok nivo na terenu i zbog svega toga sam uvjeren da se stvari moraju okrenuti. Dobar, kvalitetan i pošten rad, dugoročno gledajući, moraju doći na naplatu, a mi to sve imamo. I doći će taj trenutak, samo treba biti strpljiv i ustajan. I dečki su toga svega svjesni, puno pričaju između sebe, znaju i sami da je ovo kriza rezultata, a ne kriza igre – priča Ninja, uz važan dodatak:

– Treba nam ta jedna pobjeda! Nakon toga, uvjeren sam, sve će krenuti na bolje.

PXL 310722 94913907

Gorica je u drugom kolu na Rujevici osvojila bod, završilo je 1-1 uz gol Kalika… Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Ta bi se jedna, bilo bi dobro, ako je ikako moguće, mogla dogoditi u nedjelju poslijepodne. Igra se derbi začelja, posljednja Rijeka od 17.10 sati gostuje kod pretposljednje Gorice, bodovi su i jednima i drugima gotovo presudno važni.

– Što prije, to bolje. Bilo bi sjajno kad bi se ta utakmica dogodila u nedjelju… Kažem, siguran sam da ćemo za dva mjeseca, kad pogledamo unazad, biti ponosni na način na koji smo se digli, bilo bi baš jako dobro odmah krenuti tim putem. Mi ćemo, naravno, pokušati napraviti sve da dođemo do tri boda, postavit ćemo se na taj način, nema druge – zaključio je Dvorneković.

Jurice Pršira, dakle, neće biti na raspolaganju za nedjelju, kao ni opet isključenog Edina Julardžije, tri žuta ima Josip Mitrović, i dalje su ozlijeđeni Keita i Raspopović, ali vraćaju se Joey Suk i Matthew Steenvoorden, sve bolje izgleda Austrijanac Dominik Prokop, na brzinu se u momčad uklopio Tyrese Francois…

Igor Angelovski ima adute u svojim rukama, ima pravo vjerovati da će pozitivni niz krenuti baš u sudaru s osebujnim kolegom Sersijem Cosmijem, ali naravno da će se ponovno tražiti i onaj mali komadić sreće. I poštenja.

The post Opet Gorica u pravu – bez bodova: ‘I opet nam ih više nitko ne može vratiti…’ appeared first on cityportal.hr.