Prijava

Vaša prijava

Super Ceki i prijatelji na vrhu! Kapetan poveo ludi preokret u Dubravi

['Dubrava', 'hotnews', 'hrk gorica', 'hrvoje ceković']

Tablica ne laže – rukometaši Gorice trenutačno su prva momčad Lige A hrvatskog prvenstva! Dobro, Nexe ima dvije utakmice manje, ali nećemo se zamarati s takvim sitnicama. Nego ćemo uživati u pogledu.

“1. GORICA        5   4   0   1     152-155     8”

Ako se uoči ovog vikenda i moglo pričati o tome da su Goričani “samo” iskoristili dobar raspored u prva četiri kola – tri su utakmice igrali doma, a na jedinom gostovanju stigao je poraz od Nexea – od nedjelje navečer to više ne vrijedi. Goričani su u novoj dobroj partiji svladali Dubravu u gostima, i ove sezone dobru Dubravu, a to je već razlog za veliko zadovoljstvo.

U utakmici velikih brojki završilo je 35-33, no put do četvrte pobjede u sezoni bio je sve prije nego lagan i jednostavan.

Odigrano je tek osam minuta kad je na semaforu zasvjetlilo 5-1 za Dubravu. Na polovici prvog dijela imao je domaćin i pet golova viška (9-4), a na visokoj prednosti ostao je sve do poluvremena (17-13).

Imao je trener Andrija Nikolić što za reći svojim igračima na predahu, a očito je pronašao i način kako im to reći… U drugom poluvremenu, naime, na parket je istrčala neka sasvim druga Gorica. Brža, bolja, jača, angažiranija i, najvažnije, efikasnija.

Već do 34. minute uspjeli su Goričani izjednačiti, a na polovici drugog dijela i povesti. Letjela je Gorica terenom u tim trenucima, lijepo je to mogla vidjeti cijela Hrvatska u programu Sportske televizije, na kojoj je utakmica bila u izravnom prijenosu, a kao epilog svega stigla su dva gola kapetana Hrvoja Cekovića za odlazak na nedostižnih 35-31 tri minute prije kraja.

U prijevodu, u tih 27 minuta drugog poluvremena Gorica je bila na plus osam!

Pogled na statistiku kaže da je kapetan Ceković imao gotovo savršenu večer u Dubravi. Utrpao je 12 komada iz 13 pokušaja, pospremio u mrežu svih sedam sedmeraca, imao i jednu asistenciju, jednu osvojenu loptu…

Ruku pomoći pružili su mu Juro Čakarić sa šest golova i Filip Goričanec s pet, dok su tri dodali Matej Svržnjak i Kajo Cikatić. I to je bilo dovoljno u utakmici u kojoj se i uz samo pet golmanskih obrana moglo doći do pobjede.

Kao prva momčad skupine Gorica tako odlazi na reprezentativnu stanku, u kojoj će biti bez trenera, ali i petorica igrača. Izbornik juniorske reprezentacije Andrija Nikolić okupit će momčad u kojoj će biti Šalić, Dujić, Svržnjak, Turčić i Malin, a nakon što se opet okupe, bit će vremena za završne pripreme za ono što slijedi. U Veliku Goricu 22. listopada stiže Zamet, bit će to prilika da se krene i po petu pobjedu.

The post Super Ceki i prijatelji na vrhu! Kapetan poveo ludi preokret u Dubravi appeared first on cityportal.hr.