Prijava

Vaša prijava

Književnica Zdenka Mlinar dobitnica počasne nagrade za izvornost u stranoj kulturi

['internacionalna nagrada', 'rim', 'Zdenka Mlinar']

Članica i tajnica velikogoričke Udruge umjetnika “SPARK”, Zdenka Mlinar, dobitnica je internacionalne počasne nagrade za izvornost u stranoj kulturi “CITTA DEL GALATEO-ANTONIO DE FERRARIS” koja joj je dodijeljena u Rimu.

– Doista mi je bila velika čast prisustvovati tako velikoj i svečanoj manifestaciji međunarodnog karaktera te biti jedinom predstavnicom iz Hrvatske i dobitnicom tako značajne nagrade Društva VerbumlandiArt-Aps, čija je osnivačica i predsjednica ReginaBis Resta i suosnivačica te bliska suradnica Mirjana Dobrilla Romanello, književnica, prevoditeljica i humanistica hrvatskih korijena i rođakinja istaknutog biskupa, pisca i dobročinitelja te preporoditelja istarskih Hrvata Jurja Dobrile – istaknula je velikogorička književnica, književna urednica, slikarica i humanistica Zdenka Mlinar.

Društvo VerbumlandiArt-Aps uživa veliko poštovanje u Italiji i ima podršku kako talijanske vlade tako i drugih talijanskih političkih, vjerskih i kulturnih institucija.

 

The post Književnica Zdenka Mlinar dobitnica počasne nagrade za izvornost u stranoj kulturi appeared first on cityportal.hr.


Objava rezultata natječaja