Prijava

Vaša prijava

Humanitarna strana Gastro Turopolja: Buvljakuše u akciji za malog Doriana

['buvljakuše', 'dječji gastro', 'dorian puceković', 'Gastro Turopolje', 'hotnews', 'HUMANITARNA AKCIJA']

Nezaustavljive i neumorna humanitarke, poznate nam Buvljakuše, nisu propustile ni 21. izdanje Gastro Turopolja, kako bi se prodajom slatkih i slanih oblizeka još više približile cilju, prikupiti gotovo 300 tisuća kuna za nabavku dizala za Doriana Pucekovića iz Kuča. Njemu su samo četiri godine i boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

– Pripremili smo slastice bliske klincima, pečemo i fritule, slane i slatke palačinke, sutra nam je udarni dan, oko 280 tisuća kuna trebamo, sad smo na nekih 70 tisuća..živi na 3.katu i dizalu mu je neophodno, sad ga roditelji svakodnevno nose. Tu su naši Mini, Miki i  Spiderman koji za nedjelju sprema i jedan mali  show. Uključili su se i ‘Bajkeri pomažu’, koji će se sutra natjecati u pripremanju kotlovine, a sav prihod od prodaje su namijenili akciji za Doriana. Kraj nas su i sestre Rinčić, koje na svom štandu prodaju rukotvorine koje izrađuju sa svojom mamom. To je za svaku pohvalu, jer su i one same osobe s invaliditetom, i kako se njima pomoglo, tako one sad vraćaju i sudjeluju u našim akcijama. Hvala i njima i svima koji se odazivaju našim akcijama – rekla nam je Sandra Barić iz  Humanitarna udruge Buvljakuše.

buvljakuse stand

Foto: Humanitarna udruga Buvljakuše na Gastro Turopolje u akciji za Doriana/P.Škrinjarić, cityportal.hr

Doista je posebno dirljiva uključenost sestara Rinčić u ovu akciju, jer se i za njih prije par godina organizirao niz humanitarki, od kojih su brojne pokrenule upravo Buvljakuše, a one sad prodajom svojih popularnih gnomića, koje same izrađuju, pomažu dječaku iz Kuča.

buvljakuse u okviru

Foto: Humanitarna udruga Buvljakuše na Gastro Turopolja u akciji za Doriana/G.Kiš, cityportal.hr

Podsjetimo, Lorena i Iva Rinčić, rođene su s dijagnozom, koja ne samo da je teška, nego je i jedinstven slučaj u cijeloj Europi – polineuropatija nepoznatog porijekla, bolest živaca i mišića zbog čega nisu mogle hodati. No, uz pomoć brojnih humanitarnih akcija  i donacije Zagrebačke županije, stigla je robotika koja je i to promijenila. A obitelj Rinčić sve dobro koje su primili nesebično vraćaju pomažući drugima.

– Učimo se humanitarnom radu, jer bez drugih ljudi koji su nama pomogli, ne bi bili tu gdje jesmo danas. Robotika koju su dobile im je puno pomogla i još nam pomaže. Izrađujemo razni nakit, vrećice s lavandom, čizimice za Svetog Nikolu i popularne gnomiće, Lorena šiva kape i tijela, a Iva ih puni, odlično se prodaju. One obožavaju to što rade, jer znaju da pomažu i sve što prodamo ide u humanitarne svrhe – otkrila nam je njihova mama, Marcela Rinčić.

buvljakuse marcela rincic1

Foto: Marcela Rinčić iz Humanitarne udruge Buvljakuše na Gastro Turopolja u akciji za Doriana/G.Kiš, cityportal.hr

Stoga posjetite danas i sutra Gastro Turopolja kod Muzeja Turopolja, svratite do štandova Humanitarne udruge Buvljakuše i sestara Rinčić, te pomozite olakšati život Dorianu i njegovim roditeljima. Cijena ugradnje dizala iznosi između 250.000 i 280.000 kuna, a donacije možete uplatiti i na žiro račun udruge: HU Buvljakuše – HR0824840081135117097, s naznakom u opisu plaćanja “Za Doriana Pucekovića”.

buvljakuse spiderman

Foto: Spidermen uz Humanitarnu udrugu Buvljakuše na Gastro Turopolja u akciji za Doriana/P.Škrinjarić, cityportal.hr

The post Humanitarna strana Gastro Turopolja: Buvljakuše u akciji za malog Doriana appeared first on cityportal.hr.