Prijava

Vaša prijava

Revija francuskog filma večeras u Kino Gorica, projekcije su besplatne

['Kino Gorica', 'Rendez-vous au cinéma']

Već tradicionalno u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, Kino mrežom i Francuskim institutom u nezavisnim kinima širom Hrvatske tijekom listopada prikazuju se francuski filmovi u programu nazvanom Rendez-vous au cinéma.

Već osmu godinu i Kino Gorica se uključuje u program, stoga će se danas i u nedjelju u večernjim termina prikazivati odabrani naslovi francuske filmske produkcije kako bi se svim filmoljupcima približila ta velika europska kinematografija.

– Za djecu smo pripremili fantastičnu animiranu priču Slavna invazija medvjeda na Siciliju o susretu i suživotu medvjeda i ljudi. Redatelj filma slavni je talijanski ilustrator i stripaš Lorenzo Mattotti, a nadahnuće za ovaj animirani film pronašao je u istoimenoj priči Dina Buzzatija. Film je za sve one koji vole legende i avanture – ističu iz Kina Gorica.

U reviji francuskog filma bit će prikazan i kontroverzni erotski triler Betty Blue. Filmski je to hit iz 80-ih u kojem se pisac spetlja sa seksepilnom, psihički nestabilnom neznankom, a koji potpisuje Jean-Jacques Beineix, jedan od najznačajnijih francuskih redatelja kojeg svrstavaju u mladi postmodernizam.

Projekcija dječjeg filma Slavna invazija je danas u 18 sati, a nakon nje u 20 sati prikazat će se Betty Blue. Ulaz na sve projekcije u okviru programa je besplatan.

The post Revija francuskog filma večeras u Kino Gorica, projekcije su besplatne appeared first on cityportal.hr.