Prijava

Vaša prijava

Galerija Galženica uskoro bi mogla u obnovu?

['adaptacija prostora', 'ANTONIA VODANOVIĆ', 'galerija galženica']

Prostor Galerije Galženica u Domu kulture Galženica uskoro bi mogao u adaptaciju. Iz ove goričke ustanove objavili su lijepu vijest kako su dobivena sredstva za sufinanciranje projekta za adaptaciju prostora.

Naime, projekt je prijavljen na javni poziv ”PROGRAM ULAGANJA U ZAJEDNICU” Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pod nazivom ”Adaptacija prostorija Galerije Galženica (Dom kulture Galženica)”, a u tu svrhu odobreno je 150 tisuća kuna potpore za sufinanciranje projekta.

– S obzirom na to da dobivena sredstva nisu dostatna za planiranu parcijalnu adaptaciju prostorija, projekt smo prijavili na sufinanciranje na Javni poziv za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu, Ministarstva kulture i medija RH, a koji se odnosi na gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture – istaknuli su iz Galerije Galženica.

Cilj projekta je omogućiti adekvatno čuvanje vrijednog umjetničkog fundusa Galerije, obnoviti dotrajale galerijske prostorije i adaptirati izlagački prostor galerije na dobrobit lokalne i šire zajednice.

– Adaptacijom Galerije Galženica koja djeluje kao jedina velikogorička galerija za suvremenu umjetnost, omogućio bi se kvalitetniji, adekvatniji i suvremeniji izlagački prostor za lokalnu i širu zajednicu, kao i kvalitetan prostor za edukativne programe za djecu i mlade, poput likovnih radionica, tribina, predavanja i sl., te omogućilo adekvatno čuvanje vrijedne likovne zbirke moderne i suvremene umjetnosti za buduće naraštaje. Malim koracima do cilja… – poručili su iz Galerije.

 

The post Galerija Galženica uskoro bi mogla u obnovu? appeared first on cityportal.hr.