Prijava

Vaša prijava

Jesen u Kurilovcu uz izložbu “Turopolsko blogo” i domaće delicije

['ETNO UDRUGA KURILOVEC', 'izložba', 'JESEN U KURILOVCU']

Etno udruga Kurilovec u nedjelju organizira tradicionalnu manifestaciju „Jesen u Kurilovcu“. Predsjednica udruge, Snježana Dianežević, Marko Postić i uz malu tehničku podršku Marka Cvetkovića za ovu priliku pripremili su jednu zanimljivu izložbu pod nazivom „Turopolsko blogo“.

– Pripremamo etno izložbu na kojoj prezentiramo jednu od onih stvari koja čini nas Turopoljce, doista Turopoljcima. A to su povijesna ženska oglavlja, poculice, što je ponos svake plemenite Turopoljke, zatim nakit, nošnja, kako ženska tako i muška. To našu izložbu čini već prepoznatljivom. Posebno bi nam bilo drago da izložbu dođe pogledati što više mladih – poručila je Dianežević.

Etno udruga Kurilovec

Osim izložbe u goste im stiže i Dječje dramska sekcija Ogranka Seljačke sloge Buševec pod vodstvom Natalije Bobesić, a izvest će predstavu „Sladoledar“.

– Djeca će nam prikazati kako se i čime nekada kupovao sladoled te kakvo je to bilo oduševljenje djece kada su čuli da sladoledar stiže u njihovo mjesto – dodala je Dianežević.

Neće tu nedostajati ni domaćih delicija koje će pripremiti vrijedne članice Udruge poput domaćeg kruha, gibanice, kolača, kobasa…

Kako ne bi “pozabili“ domaći govor, pobrinut će se gosti iz Udruge umjetnika Spark, a za dobro raspoloženje tu su ansambl Zlatne godine i Vinogradarski band.

Druženje u Kurilovcu je u nedjelju u prostoru DVD-a Kurilovec od 16 sati.

Jesen u Kurilovcu manifestacija plakat

 

 

The post Jesen u Kurilovcu uz izložbu “Turopolsko blogo” i domaće delicije appeared first on cityportal.hr.