Prijava

Vaša prijava

Gorička civilna zaštita u akciji, za vikend pokazna vježba “VG potres 2022”

['Dani kriznog upravljanja', 'hotnews', 'pokazna vježba', 'sustav civilne zaštite', 'veleučilište velika gorica']

Velika Gorica bit će domaćin 15. Međunarodne znanstveno-stručne konferencije Dani kriznog upravljanja koji će se održati od 22 do 27. listopada.
Sve počinje u subotu, kada će se održati pokazno – terenska vježba civilne zaštite „VG potres 2022“.

Vježba se organizira temeljem Godišnjeg plana vježbi civilne zaštite Grada Velike Gorice za 2022. godinu uz potporu goričkog Veleučilišta zbog jačanja pripravnosti sustava civilne zaštite Velike Gorice za odgovor na posljedice razornog potresa.

Prema uvodnom scenariju vježbe, područje središnje Hrvatske pogodio je potres jačine 6,3 po Richteru na području sjevernih obronaka Vukomeričkih gorica. Potres se osjetio i na širem području Zagreba i Zagrebačke županije, a prema prvim informacijama najveće posljedice zabilježene su na području grada Velike Gorice, naselja Novo Čiće, Staro Čiće, Vukovina, Mraclin i Buševec uz nastanak velikih oštećenja na stambenim objektima, kao i na objektima javnih sadržaja. Nepotvrđene informacije govore o 27 poginulih, 70 nestalih i 95 ozlijeđenih osoba.

Sve će se odvijati na lokaciji grada, parku Dr. Franje Tuđmana i lokaciji Čiče, a početak vježbe je u subotu u 8 sati.

U sklopu DKU-u, uz pokazno – terensku vježbu, održat će se i dvodnevna Međunarodna konferencija, radionice, okrugli stol te izlaganja više od 70 radova iz različitih dijelova svijeta.

 

The post Gorička civilna zaštita u akciji, za vikend pokazna vježba “VG potres 2022” appeared first on cityportal.hr.