Prijava

Vaša prijava

Uključite se u EU projekt s ciljem boljeg lokalnog prehrambenog sustava

['anketa', 'Cities 2030', 'eu', 'hotnews', 'prehrambeni sustav', 'Vegora']

Razvojna agencija VEGORA i tvrtka Inventivna rješenja sudjeluju u projektu CITIES 2030- Lab Velika Gorica, te prikuplja informacije o trenutnom stanju i potrebama lokalnih proizvođača i potrošača u svrhu kreiranja akcijskog plana za unaprjeđenje lokalnog prehrambenog sustava. U tu svrhu se provodi anketa o stanju prehrambenog sustava u našem gradu kako bi se istražili stavovi građana. Projekt je sufinanciran iz EU programa Horizon 2020. i provodi se u 17 europskih zemalja.

– Lokalna kupovina, održivost prehrambenog sustava, kratki lanci opskrbe, inovacije, istraživanja u pogledu mjera politika, to su sve aktivnosti kojima se u ovom projektu bavi Velika Gorica LAB kao jedan od mnogih u projektu koji se provodi u 17 zemalja diljem Europe – poručuju.

Projektom se želi istražiti probleme i ponuditi rješenja, koja mogu pozitivno utjecati na otpornost našeg lokalnog lanca hrane, povećati dostupnost hrane, razviti znanja i vještine proizvođača i građana, te istaknuti važnost hrane i kulture.

anketa vegora

FOTO: Projekt Cities 2030 – LAB Velika Gorica na Gastro Turopolja, istraživanje stanja prehrambenog sustava u Velikoj Gorici/G.Kiš, cityportal.hr

Široj javnosti su se predstavili i tijekom nedavnog Gastra Turopolja, tijekom kojeg je održano predavanje vezano za povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača prema modelu Solidarne razmjene.  Predavanje je vodio Robert Hadžić, konzultant za ruralni razvoj i direktor Udruge OPG-a Hrvatske. Posjetitelji su i tijekom manifestacije mogli ispuniti anketu, koja je od velike važnosti za cjelokupnu zajednicu.

– U pripremi su radionice vezane za poslovanje proizvođača, predavanja vezana za inovacije u poljoprivredi, edukaciju građanstva i najvažnije od svega, povezivanje lokalnih proizvođača i potrošača, te uspostavu održivih kratkih lanaca opskrbe hranom. Informacije koje dobijemo od građana i proizvođača, a naravno i svih ostalih dionika s područja Grada i Županije, važna su nam karika u daljnjoj organizaciji projekta i projektnih aktivnosti u iduće dvije godine – kažu iz LAB-a Velika Gorica.

Stoga pozivaju sve zainteresirane da ispune anketu o stanju prehrambenog sustava u našem gradu, a detalje pronađite OVDJE.

 

Naslovna fotografija: David Jolić/cityportal.hr

 

The post Uključite se u EU projekt s ciljem boljeg lokalnog prehrambenog sustava appeared first on cityportal.hr.