Prijava

Vaša prijava

Povratak Ivice Bačurina ide dalje: U Zaboku boksa u čast – Dražena Petrovića!

['goran sučević', 'hotnews', 'ivana habazin', 'Ivica Bačurin', 'zabok']

Neobičan spoj košarke i boksa dogodit će se ove subote u Zaboku, u tamošnjoj sportskoj dvorani. Tog 22. listopada prisjetit ćemo se, naime, velikog Dražena Petrovića, koji bi tog dana slavio svoj 58. rođendan, a u Zaboku će to učiniti boksom, priredbom pod nazivom Dražen Petrović Memorial Fight Night.

Moguće da će mnogima zatrebati i dodatno pojašnjenje, pa idemo dalje… Tog 22. listopada, naime, rođendan će slaviti i Ivana Habazin, najbolja hrvatska boksačica, koja će biti i glavna zvijezda večeri u Zaboku. U centralnoj borbi košarkaško-boksačke priredbe Ivana će ukrstiti rukavice s Dianom Prazak, u borbi za prestižnu WBC Silver svjetsku titulu.

– To je iznimno cijenjena titula, Ivana boksa na jako visokoj razini, naravno da ćemo navijati da pobjedi na svoj rođendan – kaže Ivica Bačurin, koji će također nastupiti na ovom memorijalu.

ivana habazin

Ako je netko propustio, Ivica se s napunjenin 40 godina vratio boksu, četiri godine nakon što je otišao u, ispalo je, privremenu mirovinu. Jedan meč već je odradio, u Banovićima u BiH lakoćom je sredio Harisa Radmilovića, a u subotu će odraditi i prvi povratnički meč na hrvatskom tlu.

– Protivnik će mi biti Goran Sučević iz Zrenajanina, sprski boksač, solidan, sa dosta iskustva u amaterskom boksu. Okušao se i u kick boxingu, a u profesionalnom boksu ima omjer od četiri pobjede, deset poraza i jedan neriješen meč. S tim da su među tih deset poraza i neki od jako dobrih boksača, neki koje je izgubio na bodove… Očekujem da bi to mogao biti dobar meč – kazao je Ivica

Bit će te večeri u Zaboku vrlo zanimljivih mečeva, lica i imena koji su poznati i izvan boksačkih krugova.

– Uz Ivanu i mene, od hrvatskih boksača nastupit će i Marko Ćalić, vrhunski boksač iz Pule, pa olimpijac Hrvoje Sep, brončani sa europskog prvenstva, a uu je i još par mlađih boraca. Dolaze boksači i iz Švedske, Kolumbije… – nabrojao je Bačurin, koji željno iščekuje novu priliku za povratak u ozbiljan boks.

ivica bacurin 22

Pripreme su završile, ovih zadnjih dana traje osvježavanje, ali Ivici je najvažnije da više nema zdravstvenih problema.

– Ukliještio mi se živac u leđima, tako da nisam baš odradio pripreme kako sam zamišljao, ali to me nimalo ne sprečava da budem uvjeren da ću biti pravi. Baš sam u utorak odradio dobar sparing u klubu i mislim da sam spreman – optimističan je Ivica.

The post Povratak Ivice Bačurina ide dalje: U Zaboku boksa u čast – Dražena Petrovića! appeared first on cityportal.hr.