Prijava

Vaša prijava

Uz kampanju “U modi su nova pravila” educirajte se i informirajte kako sigurno do odredišta

['hotnews', 'nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa', 'PUZ', 'romobili']

U 10 gradova diljem Hrvatske danas se obilježava 3. Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa pod sloganom “Vozim odgovorno, stižem sigurno” .

Tim povodom od 10 sati ujutro na Trgu Stjepana Radića u Velikoj Gorici u sklopu kampanje “U modi su nova pravila” djelatnici goričke prometne policije kao i Policijske uprave zagrebačke informiraju i educiraju Velikogoričane o novim pravilima u cestovnom prometu.

– Cilj ove kampanje je informirati vozače osobnih prijevoznih sredstava, ali i sve druge sudionike u prometu i građane o novim prometnim pravilima o važnosti sigurnosti na cestama, kao i poštivanje tih pravila koja su nedavno stupila na snagu uvođenjem nove kategorije vozila koja uključuje vozila poput električnog romobila, električnog monocikla, segwaya, hoverboarda i sličnih vozila – ističe Petar Jengić, policijski službenik PUZ za odnose s javnošću.

Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa 4

21.10.2022. – Velika Gorica – Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Građani u Velikoj Gorici do 14 sati imaju priliku u interaktivnom i informativnom kutku riješiti kviz i ispitati svoje znanje o prometnim pravilima kao i porazgovarati se s djelatnicima policije te saznati nešto novo, ali i fotografirati se s rekvizitima.

– Nedavno provedenim akcijama usmjernim upravo na vozače tih osobnih vozila utvrđeno je oko 120 prometnih prekršaja, a najčešće je to bila vožnja bez kacige – ističe Jengić.

Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa 1

21.10.2022. – Velika Gorica – Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Prilikom vožnje, vozači su obvezni nositi kacigu i bez slušalica u uhu, ne bi ih smjeli voziti mlađi od 14 godina te se moraju obavezno voziti biciklističkom stazom ili trakom, a tamo gdje je nema vozi se pješačkom stazom te u večernjim satima i u vrijeme smanjene vidljivosti potrebno je nositi reflektirajući prsluk.

– Prilikom akcija, iskustva su različita. Neki vozači su svjesni da su napravili prekršaj, no ima i onih koji su još uvijek nedovoljno upoznati s novim pravilima pa se ispričavaju i kažu kako će se informirati. Upravo je I smisao ovog današnjeg događanja da se više prezentira svijest vezana za novu kategoriju vozila – Ana Jurić, službenica prometne policije PUZ.

Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa 2

21.10.2022. – Velika Gorica – Nacionalni dan sigurnosti cestovnog prometa – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju nova prometna pravila kao i dosadašnja kako bi svi sigurno stigli do svojih odredišta – proučio je Jengić.

The post Uz kampanju “U modi su nova pravila” educirajte se i informirajte kako sigurno do odredišta appeared first on cityportal.hr.