Prijava

Vaša prijava

Debeli minus na Zlatiboru: Košarkaši se smrznuli na -33

['aba 2 liga', 'hotnews', 'kk gorica', 'spars', 'vladimir krstić']

Nakon poraza od hrvatskog drugoligaša Vrijednosnica Osijek u srijedu (73-77), košarkaši Gorice poraženi su i u drugoj utakmici prvog balona ABA 2 lige na Zlatiboru u Srbiji. U drugom regionalnom ispitu sezone Goričani su imali cijeli niz problema, što je protivnik obilato iskoristio i nanio našoj momčadi najuvjerljiviji poraz sezone. Nitko u ova dva kola, naime, nije izgubio toliko uvjerljivo, jer sarajevski Spars Ilidža slavio je s visokih 103-70.

Problemi su krenuli već prije početka utakmice, kad je zbog ozljede otpao Karlo Uljarević, i time se priključio od ranije odsutnom Ivanu Tvrku Majiću, a nastavljeni su već u desetoj sekundi utakmice, kad je zbog ozljede igru morao napustiti Dino Cinac. Gorica ionako ima velikih problema na pozicijama pod koševima, a bez Cinca je ostala bez ikakve šanse u ovoj utakmici.

– Nakon ozljede Cinca ostali smo bez trećeg igrača iz prve petorke, ali to ne smije biti razlog da izgledamo ovako sramotno – rekao je razočarani trener Vladimir Krstić.

– Možemo samo čestitati Sparsu, riječ je o jako dobroj mladoj momčadi, dobro vođenoj, igračima koji trče, pogađaju… Mi imamo svoje probleme pod košem, ovog puta promašili smo i 10-15 zicera, pa onda i slobodna bacanja, a nismo realizirali ni neke kontre. Kad je tako, ostaje samo priznati da je pobjeda Sparsa apsolutno zaslužena – istaknuo je trener Gorice.

Nakon solidne prve, Gorica je potonula u drugoj četvrtini, pa je već tri minute prije poluvremena sarajevski sastav imao 17 koševa viška, a ta je prednost do kraja samo rasla.

Bolji od ostalih ovom prilikom bio je Toni Jelenković, koji je ubacio 23 koša uz pet asistencija, Karlo Mikšić dodao je 16, a Vito Porobić deset. Među svima ostalima, koji nisu imali svoj dan, posebno se ističe učinak američkog pojačanja Setha LeDaya, koji je zasad ipak – prinova. Nepunih 14 minuta na parketu, nula koševa, šut iz igre 0-7, dva skoka, jedna ukradena i dvije izgubljene lopte učinak su 26-godišnjaka iz Dallasa u ovom susretu…

Vremena za predah praktički uopće nema, budući da su se Goričani odmah zaputili kući, svjesni da ih već u nedjelju čeka novi ispit. U domaćem prvenstvu ide se na gostovanje kod Bosca, gdje će Gorica pokušati prekinuti niz od četiri poraza, u koji su se ugurala i dva vrlo uvjerljiva, jer slično kao protiv Sparsa naša je momčad prošla i protiv Šibenke za vikend.

The post Debeli minus na Zlatiboru: Košarkaši se smrznuli na -33 appeared first on cityportal.hr.