Prijava

Vaša prijava

Gorički treneri u Europi: Dvojica našla posao, dvojica uzela kup, trojica na vrhu!

['andrej panadić', 'cico grlić', 'Dean Klafurić', 'hotnews', 'Ivan Prelec', 'miljenko kumić', 'Perica Vidak']

Nižu se posljednjih dana lijepe vijesti kad su u pitanju velikogorički treneri koji svoj put traže u inozemstvu. Četvorica ih je u ovoj priči, rade ili će raditi u tri države, svaki sa svojim željama, ciljevima i ambicijama. I uspjesima.

Perica Vidak i Miljenko Kumić, dvojac koji je ranije surađivao u HNK Gorici i kasnije u NK Kurilovcu, tijekom vikenda proslavili su veliki uspjeh gore na Baltiku. Zajedno su u latvijskom prvoligašu Audi, Vidak kao pomoćnik glavnom trenera Tomislava Stipića, a Kumić kao kondicijski trener. Kad je hrvatska ekipa u siječnju ove godine otišla u Audu, bio je to ambiciozni drugoligaš, kojeg su Stipić i društvo uveli u najviši rang.

U subotu se, točno deset mjeseci nakon njihova dolaska, dogodio i novi povijesni trenutak za klub iz gradića Kekave, naslonjenog na metropolu Rigu. Na stadionu na kojem je Boško Balaban svojevremeno uvaljao hat-trick u dresu reprezentacije igralo se finale latvijskoga kupa, u kojem je Auda išla na RFS, klub koji je do dolaska u Goricu dvije i pol godine vodio Valdas Dambrauskas. Završilo je 1-0 za Audu, za veliko slavlje hrvatske kolonije, u kojoj su, uz Stipića, Vidaka i Kumića, i fizioterapeut Tkalec, i trener golmana Brašnić…

vidak kumic stipic auda 1

Samo koji dan nakon ovog velikog uspjeha za naše Goričane Vidaka i Kumića, stigla je i vijest kako je Dean Klafurić pronašao novi angažman, i to u vrlo perspektivnoj sredini. Klaf je postao novi trener mađarskog Honveda, pa će do daljnjega jutarnje kave, umjesto na Galženici, piti na Trgu heroja u Budimpešti.

Dočekat će i Klafurića u Mađarskoj nekoliko poznatih lica. U Honvedu igraju bivši igrači Lokomotive Herdi Prenga i Luka Capan, koji je godinama bio i u Rijeci, tu je i 37-godišnji Splićanin Ivan Lovrić, ali i jedan dobro poznati – Albanac! Naime, dres Honveda nosi i bivši igrač Gorice, koji je prošle godine Turopolje zamijenio Budimpeštom.

Honved je u ovom trenutku osmi na tablici s 13 bodova iz 12 utakmica, velikih 11 bodova iza vodećeg Ferencvarosa. Klaf će to pokušati popraviti, pri čemu nije isključeno da će sa sobom povesti i nekog od suradnika, moguće i nekoga od kolega koji su mu ujedno i sugrađani.

A njegov dugogodišnji suradnik i prijatelj Ivan Prelec za to vrijeme radi sjajan posao u Danskoj. Prelec vodi drugoligaša Vejle, koji je nakon 14 kola čvrsto na prvome mjestu, s četiri boda više od prve pratnje. I na dobrom putu ka ostvarenju cilja da se Vejle ekspresno vrati u najviši rang danskog nogometa.

PXL 100819 25641135

Ivan Prelec i Damir Grlić surađivali su i u Istri 1961, a u Danskoj im se priključio i Mario Škrablin… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

S Prelecom je u Danskoj i Damir Grlić Cico, njegov prvi pomoćnik, ali i Mario Škrablin, još jedan Velikogoričanin, zadužen za kondicijsku pripremu.

U cijelom tom nabrajanju moramo spomenuti i vijest koja je prošla ispod radara, a stara je točno dva tjedna. Andrej Panadić, još jedan gorički trener, otišao je na Kosovo i preuzeo FK Ferizaj iz Uroševca, tamošnjeg prvoligaša. Sa sobom je poveo i sina Matea, svojevremeno igrača Gorice…

Dosad je Andrej vodio dvije utakmice, obje u gostima, obje je minimalno izgubio, ali i dalje ćemo navijati da se Ferizaj pokrene i makne s posljednjeg mjesta na tablici.

The post Gorički treneri u Europi: Dvojica našla posao, dvojica uzela kup, trojica na vrhu! appeared first on cityportal.hr.