Prijava

Vaša prijava

Igoru Angelovskom podrška do kraja sezone i – funkcija sportskog direktora!

['HNK GORICA', 'hotnews', 'igor angelovski', 'Nenad Črnko']

Igrači i stručni stožer HNK Gorice već su stigli u Split, dan uoči gostovanja na Poljudu u odgođenoj utakmici 4. kola, a na Gradskom stadionu okupili su se članovi izvršnog odbora. Između ostaloga, naravno da je govora bilo i o aktualnoj situaciji sa seniorskom momčadi, koja drži posljednje mjesto u HNL-u, a zaključci na tu temu idu u smjeru u kojem je otišla i reakcija predsjednika kluba Nenada Črnka na ponuđenu ostavku Igora Angelovskog nakon poraza od Lokomotive.

– Ponudio sam ostavku, smatram da je to bio moralan čin, ali predsjednik je to odbio i sad je na nama da idemo dalje, da radimo dalje – rekao je trener Angelovski u osvrtu na posljednji poraz.

A zajednički stav klupskog izvršnog odbora zvuči ovako:

“Izvršni odbor HNK Gorica dao je punu i bezrezervnu podršku treneru i sportskom direktoru Igoru Angelovskom sa svim ovlastima bez ikakvih ograničenja do kraja natjecateljske sezone.”

Dva su tu detalja, dakle, važna za istaknuti. Prvo, trener Angelovski zaista ima punu podršku, u klubu su zadovoljni načinom na koji radi i ne smatraju ga odgovornim za loše rezultate. Dapače, ne događa se često da trener u ovakvoj situaciji dobije podršku “bez ikakvih ograničenja”, ali i “do kraja natjecateljske sezone”. Angelovski je, dakle, dobio mir i prostor za rad.

Drugo, Igor Angelovski više nije samo trener, već je preuzeo i ulogu sportskog direktora. Na toj funkciji u posljednje nepune dvije godine, od iznenadnog odlaska Mindaugasa Nikoličiusa u Hajduk, bio je sam predsjednik Črnko, a sad će prvi čovjek kluba taj dio posla prepustiti treneru. Mnogi analitičari i komentatori u ovoj su krizi upozoravali da Gorici treba čovjek koji će se baviti isključivo sportskom politikom, a predsjednik Črnko to je i prihvatio, pa rješenje pronašao unutar kuće.

I nije to odluka koja bi trebala bilo koga previše iznenaditi, jer Igor Angelovski itekako je dokazao da zna raditi taj posao. Uostalom, upravo je poziv predsjednika Rabotničkog da bude sportski direktor bio razlog zbog kojeg je Angelovski okončao igračku karijeru s 31 godinom i uhvatio se građenja jedne priče koja je završila trijumfalno.

Naime, nakon što je nekoliko godina kao sportski direktor slagao i preslagivao klub, pa onda preuzeo i funkciju glavnog trenera, Rabotnički je doživio svoje najljepše dane – dva puta uzeo je titulu prvaka Makedonije s momčadi čiji je prosjek godina bio ispod 20?!

Hoće li u nečemu sličnome uspjeti i ovdje, u Turopolju, ostaje da vidimo, ali odluka se u ovom trenutku čini logičnom, racionalnom i – pametnom. Do neobično rane pauze, zbog neobičnog Svjetskog prvenstva u Kataru, pred Goricom su ove jeseni još samo četiri utakmice, a onda slijedi predah, pripreme i novi početak.

The post Igoru Angelovskom podrška do kraja sezone i – funkcija sportskog direktora! appeared first on cityportal.hr.