Prijava

Vaša prijava

Suvremeno kazalište u Buševcu: Premijera ‘Između sna i glave’ Ane Katulić

['Ana Katulić', 'hotnews', 'između sna i glave', 'kazalište', 'plartforma', 'premijera']

Malo drugačiji kulturni sadržaj ovog će petka imati prilike doživjeti stanovnici Buševca, ali i svi koji se odluče doći na premijeru predstave ‘Između sna i glave, skica za programiranje’, iz radionice Ane Katulić i njene Plartforme, obrta za izvođaču umjetnost.

– Riječ je o autoreferencijalnoj fantaziji, to bi bila najtočnija definicija ove izvedbe, koja spaja teatar pokreta, plesa i performans. Predstava je nastala u suradnji s dramaturginjom Marijom Antić, kao rezultat mog proučavanja snova, izvedbenosti užitka, humanoidnih robota i nekih mojih osobnih rodnih promišljanja i sve smo to zajednički sveli pod nazivnik ‘programiranja’, pa onda kroz izvedbu pokušavamo dokučiti koliko nas društvo, odgoj ili neki naši vlastiti izbori u životu vode i programiraju. Koliko smo programirani, koliko smo ljudi, a koliko roboti – otkriva autorica projekta, Ana Katulić.

Izmedu sna i glave foto2

Predstava je inače svoju praizvedbu doživjela u Osijeku, kao Anina diplomska predstava pri tamošnjoj Akademiji za umjetnost i kulturu. I baš kao što je ovog lipnja za premijeru svog projekta ‘Lisica zna’ odabrala Vukovinu, i nova predstava premijerno kreće iz manjeg mjesta.

– To je predstava suvremenog kazališta, a smještanjem u Buševec, želimo pokazati kako kazalište nije rezervirano samo za veće gradove. Stoga se i ovom prilikom zahvaljujem na suradnji našim parterima iz Ogranka seljačke sloge Buševec na pomoći pri realizaciji predstave. Također bih pozvala publiku da nam se ovog petka pridruži na premijeri – poručuje.

Izmedu sna i glave

Autorski tim projekta, uz Anu Katulić, kao autoricu i izvođačicu, te dramaturginju Mariju Antić, čine još Bojan Tošić, izvođač i autor uživo izvedene glazbe, Domagoj Klasić zadužen za dizajn svjetla, kostimografkinja Tajana Štasni, te službeni fotograf Mario Žilec.

Premijera predstave ‘Između sna i glave, skica za programiranje’ održat će se u petak, 28.listopada s početkom u 19:30 u Domu kulture u Buševcu, a ulaz je besplatan.

Predstava je sufinancirana sredstvima Javnih potreba u kulturi Grada Velike Gorice za 2022.

Izmedu sna i glave foto3

Fotografije predstave ‘Između sna i glave’, autor Mario Žilec

The post Suvremeno kazalište u Buševcu: Premijera ‘Između sna i glave’ Ane Katulić appeared first on cityportal.hr.