Prijava

Vaša prijava

Gorica praznih ruku na Poljudu, sljedeća prilika – Slaven Belupo doma

['HNK GORICA', 'hnk hajduk', 'hotnews']

Loša sezona nogometaša Gorice nastavlja se i dalje, bez predaha. U srijedu poslijepodne valjalo je odraditi u ranoj fazi prvenstva odgođeno gostovanje kod Hajduka na Poljudu, a to definitivno nije ni protivnik ni stadion na kojem se lako vaditi. Gorici su bodovi trebali kao suho zlato, ali morat će pričekati neku novi priliku, jer doživjeli su Goričani peti uzastopni poraz od Hajduka…

Sve je krenulo naopako već u drugoj minuti, kad je Marko Livaja postigao svoj prvi gol i doveo Hajduk u rano vodstvo, no vrlo brzo vratila se Gorica u igru. Svoj prvi gol u dresu velikogoričkog prvoligaša postigao je Tyrese Francois, Australac koji je pred kraj prijelaznog roka stigao na posudbu iz Fulhama.

I dugo je Gorica odolijevala napadima Hajduka, na trenutke i prijetila, tražila svoju priliku prema naprijed, pokušavala doći do potpunog preokreta, da bi se na predah otišlo s tih 1-1, postavljenih u devetoj minuti.

Neodlučeni rezultat na semaforu je stajao sve do 59. minute, kad je utakmica otišla u Hajdukovu smjeru. Aleksandar Jovičić bio je u duelu s Livajom nakon ubacivanja lopte u gorički šesnaesterac, sudac Jović prvo je to pustio, ali na interveniju iz VAR sobe otišao pregledati situaciju i – predomislio se. Loptu je na bijelu točku stavio Livaja, Banić je bio blizu da mu obrani i drugi penal zaredom, ali ušla je u mrežu i Splićani su poveli.

Utakmica je riješena u 73. minuti, kad je Chidozie Awaziem pogodio glavom nakon kornera i postavio konačnih 3-1. Sve dvojbe o konačnom pobjedniku nestale su kad je Amet Korca dobio crveni karton u 86. minuti, da bi na kraju Livaja dobio novu priliku iz penala, kojeg je ovoga puta skrivio Ndockyt, ali njegov pokušaj “panenke” otišao je preko gola.

Gorica je tako ostala na šest bodova, na dnu tablice, a sljedeća prilika ukazat će se u nedjelju protiv Slaven Belupa na Gradskom stadionu.

The post Gorica praznih ruku na Poljudu, sljedeća prilika – Slaven Belupo doma appeared first on cityportal.hr.


Akrobatski rock’n’roll klub Gorica osvojio 4 medalje u 4 kategorije!

U prometnoj nesreći kod Selnice poginuo muškarac (41)