Prijava

Vaša prijava

U generalnoj probi za Europu rukometaši posrnuli u Rudama

['europski kup', 'hotnews', 'hrk gorica', 'nove veseli', 'rudar rude']

Dosad je sve išlo po idealnom scenariju na otvaranju sezone goričkih rukometaša, upisali su pet pobjeda i onaj unaprijed upisani poraz u Našicama, a prvi “kiks”, koji može biti pod debelim znacima navoda, stigao je u srijedu navečer u samoborskom kraju. Točnije, u mjestu Rude, naselju od nešto više od tisuću stanovnika, ali i s bogatom rukometnom tradicijom. Goričani su doživjeli poraz 23-20, odigrali svoju daleko najneefikasniju utakmicu u sezoni i odradili lošu predigru za europsko iskušenje koje dolazi…

Niti jedanput u ovoj utakmici Gorica nije vodila. Štoviše, kad je u 21. minuti semafor pokazivao “8-3”, sve je ukazivalo da ovo definitivno nije gorička večer. Samo tri gola u prvih 20 minuta, samo osam nakon prvog poluvremena, a to nije učinak koji igdje i ikad možeš računati na bodove.

Prijetila je Gorica u drugom poluvremenu, došla na gol zaostatka, ali više od toga nije išlo.  Rudar se odvojio novom serijom od tri gola i došao do svoje četvrte pobjede u sezoni, što im je donijelo treće mjesto u ovoj skupini Paket24 Premijer lige, odmah iza leđa – Gorici.

Juro Čakarić bio je bolji od ostalih, zabio šest golova iz devet pokušaja, pratio ga je Matej Svržnjak sa četiri gola, po tri su dodali Jakov Dujić i Tin Tomljanović… Sve to bilo je premalo. Kapetan Ceković na šutu 0-3, golmani na ukupno sedam obrana, a kad je tako, poraz je neizbježan. Iako je obrana bila dobra, primila samo 23 gola, Gorica u Rudama zapravo nije imala pravu šansu.

Glavni krivac za to je Vladimir Gošić, golman Rudara, koji je obranio 14 goričkih pokušaja, među koje su se smjestila i dva od tri sedmerca.

Dobra vijest u svemu ovome je to što nema vremena za žaljenje, jer vrlo brzo stiže novi, vrlo poseban izazov. U subotu, naime, naši rukometaši počinju još jednu europsku sezonu, odnosno u Europskom kupu. U 1. kolu bili su slobodni, a u drugom ih čeka češki klub Sokol Nove Veseli, trenutačno deveta momčad češkog prvenstva.

Pobjedom protiv Zameta za vikend ušla je Gorica u opasno tešku seriju, jer nakon ogleda s Česima u subotu u 19 sati, i to u dvorani srednjih škola, Gorica će na dugo putovanje u Kaštelu, pa onda na 600 kilometara dug put na uzvrat, u Nove Veseli. A kad se vrate kući, čeka ih domaći ogled s Nexeom…

The post U generalnoj probi za Europu rukometaši posrnuli u Rudama appeared first on cityportal.hr.


Završen projekt FlyVETUp!

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike