Prijava

Vaša prijava

Žene iz Buševca darovale didaktičku opremu Osnovnoj školi Vukovina

['didaktička pomagala', 'DRUŠTVO ŽENA BUŠEVEC', 'OŠ Vukovina']

Članice Duštva žena Buševec svojim aktivnostima uvelike pridonose lokalnoj zajednici, brinući o onima kojima je to najpotrebnije, starijim sumještanima, kao i onih slabijeg imovinskog statusa. No, sada su svoje humanitarno djelovanje okrenulo prema najosjetljivijim članovima društva – djeci.

– Promatrajući i surađujući s našim školama, uočili smo veliku potrebu za nabavom didaktičkih pomagala djeci s teškoćama u razvoju i naravno, odmah smo im odlučili nabaviti. S obzirom da su takva pomagala jako skupa, morali smo uložiti veliki trud kako bismo kupili što više pomagala za svu djecu. Želja nam je vratiti osmjeh na lica djece kojima je teško u obrazovnom sustavu, potaknuti njih i njihove roditelje i osnažiti ih u daljnjem životu – ističu žene iz Buševca koje su se za ovaj projekt odlučile jer smatraju da svi zaslužuju jednaku priliku u životu.

– Nakon nabave didaktičkih pomagala dostavile smo ih u OŠ Vukovina kako bi djeci, učiteljima i stručnim suradnicima olakšali rad i omogućili što kvalitetniju integraciju i što veći napredak. Ako samo jedno dijete osjeti zadovoljstvo svojim napretkom, bit ćemo sretne, a vjerujemo da će mnoga djeca osjetiti napredak. Jer, svi smo mi djeca, samo velika i nekako smo to na životnom putu zaboravili. Djeca su naše najdragocjenije blago, zato ih trebamo poticati i ojačati u rastu i razvoju da mogu slobodno, sretno i zadovoljno rasti – poručile su iz Društva žena.

Projekt je sufinanciran sredstvima Zagrebačke županije.

The post Žene iz Buševca darovale didaktičku opremu Osnovnoj školi Vukovina appeared first on cityportal.hr.