Prijava

Vaša prijava

Predsjednik Milanović odlikovanje Red Danice hrvatske uručio i Velikogoričanima

['Crveni križ Velika Gorica', 'dobrovoljni darivatelji krvi', 'odlikovanje', 'predsjednik zoran milanović']

Tradicionalno, predsjednik Zoran Milanović uručio je odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske za plemenitu i humanitarnu aktivnost darivanja krvi više od sto puta za muškarce, odnosno sedamdeset pet puta za žene za 2020. godinu.

– Ovo je četvrti puta u kratkom vremenu da imam čast odlikovati ljude koji su sve samo ne obični. Ovo što radite je izvrsnost, iznimnost i posebnost. Želim da se to čuje, da se zapamti. Vama čestitam i zahvaljujem i nadam se da će na vaše mjesto doći oni mlađi –  rekao je između ostalog predsjednik Milanović poručivši kako se nada da će dobrovoljni darivatelji krvi služiti kao primjer i za druge vrste volonterstva.

Odlikovanja Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske primilo je 64 dobrovoljnih darivatelja krvi od 178 odlikovanih u 2020. godini, a među njima su i naši sugrađani doznajemo iz Crvenog križa Velika Gorica. Posthumno odlikovanje pripalo je darivatelju Josipu Grgiću, a uručeno je njegovoj kćeri. Odlikovanje su primili i Marijan Jurak i Ivan Marlović.

Izvor/Foto: Ured predsjednika RH

The post Predsjednik Milanović odlikovanje Red Danice hrvatske uručio i Velikogoričanima appeared first on cityportal.hr.