Prijava

Vaša prijava

U sjećanje na hrvatske branitelje, 5. memorijalna utrka okupila najviše sudionika

['5. memorijalna utrka', 'drago paripović', 'golubica', 'hotnews', 'HVIDRA Velika Gorica', 'POKUPSKO', 'slavko tolić', 'velimir šandor']

Nedjeljno maglovito jutro na mostu na rijeci Kupi u Pokupskom, okupilo je brojne sudionike koji su se odazvali 5. memorijalnoj utrci u čast poginulim, nestalim i preminulim hrvatskim braniteljima, u organizaciji goričke HVIDRE. Sve je počelo u 9 sati polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Pokupsko Maraton klub

Foto: Maraton klub Velika Gorica

– Ovom utrkom simbolično povezujemo most na rijeci Kupi sa spomen obilježjem Golubica u Velikoj Gorici jer Kupa je bila prva crta bojišnice na velikogoričkom području, a spomen obilježje je mjesto gdje počivaju hrvatski branitelji. Ove godine imamo najviše natjecatelja koji su trčali sve od Pokupskog do Velike Gorice, a pridružilo nam se i devet grupa i klubova poput članova Atletskog kluba Žumberak, Maraton kluba Velika Gorica, Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991., JVP Velika Gorica … to nam i je cilj da ova memorijalna utrka poprimi širi oblik i da u njoj sudjeluje što više trkača i trkačice – rekao je Slavko Tolić, voditelj za sport u goričkoj HVIDRi.

Maraton klub Velika Gorica Memorijalna utrka HVIDR a2

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Trčalo se više od 36 kilometara, a utrka je podijeljena na dvije dionice. Prva od Pokupskog do Kravarskog, a druga od Kravarskog pa sve do spomen obilježja Golubica u Velikoj Gorici.

– Dojmovi su i više nego dobri! Ovo je bila naša peta utrka na koju se odazvao i najveći broj sudionika.. Na kraju, rezultat nije bio važan. Važno je bilo da se utrka održala u znak sjećanja na žrtvu za sve naše poginule i umrle hrvatske branitelje koji su na rijeci Kupi branili, ne samo Pokupsko, već Veliku Goricu, Zagreb i cijelu Hrvatsku. Za iduću godinu imamo još veće planove i očekujemo još veći broj sudionika – poručio je predsjednik HVIDRA Velika Gorica, Željko Klasnić.

Maraton klub Velika Gorica Memorijalna utrka HVIDR a1

Foto: Maraton klub Velika Gorica

Proslavljeni dugometražni trkač Drago Paripović.

– Iz godine u godinu je sve bolje i bolje. Mi smo iz Maraton kluba Žumberak došli podržati ovu utrku. To je najmanje što možemo učiniti, da istrčimo od mosta na rijeci Kupi u Pokupskom, preko Kravarskog do Velike Gorice, u znak sjećanja na naše branitelje koji su dali svoj život kako bi mi sad slobodno trčali i hodali zemljom. Svake godine dolazimo na ovu utrku, a vjerujem kako ćemo se odazvati i iduće godine – rekao je Paripović.

HVIDRA Maraton od Pokupskog do Velike Gorice 1

30.10.2022. – Velika Gorica – 5. memorijalna utrka HVIDR-e – foto: David Jolić/Cityportal.hr

Od poznatih, zvučnih imena, utrci se priključio i naš paraolimpijac Velimir Šandor.

– Izuzeto sam ponosan jer sam na ovaj način mogao prisustvovati ovoj utrci. Priključio sam se utrci ovdje u Velikoj Gorici kako bi dao podršku hrvatskim braniteljima. Ponosan sam i pun emocija kada se sjetim što je sve Hrvatska prošla da bi došla do ovoga gdje smo danas – ponosno će Šandor.

HVIDRA Maraton od Pokupskog do Velike Gorice 2

30.10.2022. – Velika Gorica – 5. memorijalna utrka HVIDR-e – foto: David Jolić/Cityportal.hr

HVIDRA Maraton od Pokupskog do Velike Gorice 3

30.10.2022. – Velika Gorica – 5. memorijalna utrka HVIDR-e – foto: David Jolić/Cityportal.hr

HVIDRA Maraton od Pokupskog do Velike Gorice 4

30.10.2022. – Velika Gorica – 5. memorijalna utrka HVIDR-e – foto: David Jolić/Cityportal.hr

 

 

The post U sjećanje na hrvatske branitelje, 5. memorijalna utrka okupila najviše sudionika appeared first on cityportal.hr.