Prijava

Vaša prijava

Niželigaški vikend: Lomnici bod u derbiju, Vlado Horvat napustio Turopolje

['1. ŽNL', '3. nl centar', '4.NL Središte', 'hotnews', 'jžnl', 'NK Lomnica', 'Nk Turopolje', 'Vlado Horvat']

Tijekom vikenda prvoligaš Gorica, zahvaljujući magli, nije nastupio, prebačeno je to na prvi dan ovog tjedna, ali to ne znači da turopoljski nogomet nije imao dovoljno toga za ponuditi. Konkretno, odigrano je 15 utakmica u kojima su sudjelovali naši niželigaši, raspoređeni u četiri ranga, od četvrtog do sedmog, od 3. NL do 1. ŽNL…

Iza turopoljskog trećeligaškog dvojca dobar je i uspješan vikend, što se posebno odnosi na Kurilovec. Na Udarniku je gostovao jaki Maksimir, treća momčad prvenstva, a Kurilovčani su nulu držali sve do posljednje minute. Tad se dogodio trenutak odluke, Ivan Pušić u 90. minuti zabio je jedini gol na utakmici i dobio Kurilovcu vrijedne bodove i skok na tablici.

I sad društvo s Udarnika dijeli sedmo mjesto sa Samoborom, koji je ovog vikenda gostovao u Lukavcu. Došli su ambiciozni gosti po sva tri boda, no Lukavčani su bili odlučni u namjeri da zaustave neugodan niz, u kojem su bila tri poraza. Završilo je na kraju podjelom bodova (1-1), uz gol Filipa Turkalja za momčad trenera Slavena Batovanje.

Derbi se igrao u petom rangu, u 4. NL Središte, jer Zelina je gostovala kod Mraclina. I nije završilo dobro za turopoljskog predstavnika, gosti su bili puno bolji, slavili s visokih 3-0 i zadržali prvo mjesto na tablici. Preostala dva naša kluba, Jelačić i Gradići, uzeli su ovog vikenda pun plijen, prvi u gostima kod Libertasa (2-0), golovima Memića i Krasnića, a drugi s visokih 4-0 protiv TŠK-a, uz po dva gola Borovca i Sudara.

U rangu niže, JŽNL-u, jedini lokalni derbi bio je sudar Kupe i Meštrice, a pobjeda domaćina u Pokupskom možda je i najveće iznenađenje ovoga kola. Nije se baš očekivao ni poraz Poleta od tri razlike kod Rakova Potoka, a dobre vijesti su nova pobjeda Mladosti iz Obrezine, kao i slavlje Turopoljca u Kuču, konta Klokočevca.

Veliki derbi kola igrao se u Donjoj Lomnici, gdje je vodeća Lomnica odigrala 1-1 s drugoplasiranom Jaska-Vinogradarom. Grdenić je bio asistent, a Kljaić strijelac za vodstvo Lomničana, a gosti su izjednačili u završnici prvog poluvremena. Odmah potom dobili su gosti i penal, koji nije realiziran, a stigla su tu i dva crvena kartona… Do kraja je Lomnica branila i obranila taj bod, ali i prvo mjesto na tablici.

U sedmom rangu, 1. ŽNL, lokalni derbi pripao je Dinamo Hidrelu, kojem je u goste stigla Buna, a preostala tri naša kluba odradila su sva tri znaka. Posavec je visoko slavio, Vatrogasac remizirao, Turopolje pomalo iznenađujuće izgubilo, a nakon toga se i rastalo od trenera Vlade Horvata. Što je, s obzirom na sve okolnosti, puno veće iznenađenje od samog poraza…

nk turopolje vlado horvat

3. NL Centar, 12. kolo
Lukavec – Samobor 1-1 (Turkalj)
Kurilovec – Maksimir 1-0 (Pušić)
TABLICA: 1. Karlovac 29…, 8. Kurilovec 16…, 17. Lukavec 9

4. NL Središte Zagreb Podskupina B, 12. kolo
Libertas – Ban Jelačić 0-2 (Memić, Krasnić)
Gradići – TŠK 4-0 (Sudar 2x, Borovac 2x)
Mraclin – Zelina 0-3
TABLICA: 1. Zelina 28, 2. Tigar 27, 3. Mraclin 24…, 6. Gradići 21…, 10. Jelačić 16

JŽNL, 12. kolo
Zrinski – Klas 4-3
Mladost O. – Dinamo J. 3-1
Kupa – Meštrica 3-1
Turopoljac – Klokočevac 3-1
Rakov Potok – Polet 4-1
Lomnica – Jaska-Vinogradar 1-1
TABLICA: 1. Lomnica 29, 2. Jaska-Vinogradar 28, 3. Polet 23, 4. Mladost O. 22, 5. Meštrica 19…, 10. Turopoljac… 14. Kupa 11…, 16. Klas 4

1. ŽNL, 10. kolo
Turopolje – Rakovec 0-1
Dinamo Hidrel – Buna 1-0
Posavec – Brcko 5-0
Vatrogasac – Kloštar 0-0
TABLICA: 1. Kloštar 21, 2. Turopolje 18, 3. Vatrogasac 18, 4. Buna…, 9. Dinamo Hidrel 13…, 11. Posavec 11

The post Niželigaški vikend: Lomnici bod u derbiju, Vlado Horvat napustio Turopolje appeared first on cityportal.hr.