Prijava

Vaša prijava

Brazilac krijumčario kapsule s kokainom, uhvaćen je na Plesu

['brazilac', 'hotnews', 'kokain', 'krijumčarenje', 'Zračna luka Franjo Tuđman']

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjim državljaninom Brazila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

Naime, sumnja se da je u Brazilu, s ciljem krijumčarenja, progutao 117 kapsula ispunjenih sa 1170 grama droge kokain. U Hrvatsku, odnosno na prostor Zračne luke “Franjo Tuđman” stigao je letom iz Sao Paula preko Lisabona, 29. listopada.

– Prilikom obavljanja carinskog nadzora, pronađeno je 240 grama droge kokaina u 24 kapsule koje je tijekom leta prirodnim putem istisnuo, da bi nedugo zatim osumnjičeni na isti način istisnuo još 31 kapsulu ispunjenih kokainom težine 310 grama tijekom poduzimanja službenih mjera i radnji prema njemu na samom aerodromu – ističu iz PUZ-a.

Krijumcarenje kokaina

Foto: PUZ

Oosumnjičenom je u cilju zaštite njegova zdravlja i života pružena odgovarajuća medicinska skrb u KBC-u Zagreb, u sklopu kojeg je učinjen rendgenski snimak abdomena te je na istom bio vidljiv veći broj stranih tijela u probavnom traktu osumnjičenog. Tijekom boravka u bolnici dokazano je da je u tijelu prenosio još 62 kapsule ispunjene drogom kokain.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Kokain PUZ

Foto: PUZ

The post Brazilac krijumčario kapsule s kokainom, uhvaćen je na Plesu appeared first on cityportal.hr.