Prijava

Vaša prijava

Junakinje iz sjene

['dario zrnić', 'hotnews', 'žrk udarnik']

Zabavljeni prvoligaškim životima naših gradskih klubova, problemima u kojima su nogometaši i košarkaši, ali i sjajnim poslom koji rade rukometaši, dopustili smo da nam pomalo i ispod radara prođu – rukometašice! Koje nisu prvoligašice, natječu se u prvom sljedećem rangu, ali…

Cure iz Udarnika ove sezone su – prva liga!

Nego, idemo se mi za početak malo vratiti, naravno, na početak. Na dan, dva prije nešto što je sezona krenula, na razgovor s trenerom Darijem Zrnićem.

– Koliko možemo? Ha, teško je to reći. Želimo u svakom slučaju biti bolji nego lani, to je jedini cilj. Borba za prvu ligu? Ne, još ne, malo je prerano, za to bi nam trebala još neka pojačanja… – govorio je stariji brat Zrnić, bivši igrač i trener HRK Gorice, na početku svoje druge udarničke sezone.

U prvoj je postavio temelje, napravio iskorak iz borbe za ostanak, koja je bila realnost prethodne dvije sezone, pa ove sezone doznao koliko su njegove cure dobre. Šest utakmica je iza njih, četiri pobjede i dva remija, dovoljno za sjajno drugo mjesto! Bolji je samo Rudar, koji je zasad bez pogreške, na savršenom učinku…

Krenule su cure iz Udarnika s onih već opjevanih plus 10 u Samoboru, zatim s 13 razlike ispratile opatijsku Liburniju, pa uzele bodove i u Crikvenici, a onda povezale remije s Lokomotivom II i Ivanićem. Za kraj niza stigla je šetnja kroz Omišalj, gdje su Zrnićeve cure ovog vikenda domaćina svladale 37-21, uz devet komada Bernarde Mostarlić.

I tu negdje dolazimo do jedne fascinantne brojke…

DSC 0594

Udarniku sad slijedi Karlovac doma, Trešnjevka u gostima, pa onda i veliki derbi protiv Rudara… Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

Naime, kad se ovom prvenstvenom nizu dodaju i dvije pobjede u Kupu, kao i onih pet utakmica iz priprema, pa još i stanka između dvije sezone, dolazimo do fantastične spoznaje da rukometašice Udarnika nisu izgubile utakmicu već 193 dana?! Srede li i Karlovac doma u subotu, a sredit će ga, proći će granicu od 200 dana bez ijednog jedinog poraza!

Briljantno.

I naravno da ćemo u ovim trenucima malo i poletjeti, dati se navući na euforiju, pa možemo i preispitati ono što je trener Zrna govorio prije nego što je krenulo. Prerano za prvu ligu? Baš i ne izgleda tako…

– U čemu je tajna? U tome što imamo dobru atmosferu, što trener Zrnić točno zna postaviti granicu između ozbiljno, analitičnog rada i dobre zafrkancije, koja kod nas uvijek vlada, iako nas ima u rasponu od 17-18 do 33-34 godine. A ta povezanost između nas osjeti se i na terenu – objašnjavaju cure kad ih se pita “što se to događa s vama ove sezone?”

Nakon Karlovca u subotu, Udarniku slijedi još i Trešnjevka u gostima, a onda doma čekaju vodeći Rudar. I tu ćemo dobiti odgovor na mnoga pitanja… Zasad je sve – fenomenalno!

Udarnik je drugi na tablici, igra i izgleda jako dobro, a Bernarda Mostarlić, Bernijeva kći, Igorova nećakinja, na trećem je mjestu na listi strijelaca, zabija više od sedam komada u prosjeku. Nije daleko ni Ela Bajkuša, ona pogađa više od pet puta po utakmici, ali poanta je zapravo negdje drugdje.

– Mi smo ekipa! U punom smislu te riječi…

I to je, vjerojatno, najbolji put kojim se može krenuti ako se traže objašnjenja. Eto, tako je Udarnik postao The Invincibles.

The post Junakinje iz sjene appeared first on cityportal.hr.