Prijava

Vaša prijava

Međunarodno priznanje za županijski vinski film “Okusi prije svega”

['film', 'nagrada', 'okusi prije svega', 'Portugal', 'Turistička zajednica Zagrebačke županije']

Najbolji vinski film Zagreb TourFilm Festivala „Okusi prije svega“ Turističke zajednice Zagrebačke županije, osvojio je još jedno međunarodno priznanje na prestižnom XV International Tourism Film Festival ART&TUR u Portugalu. Na svečanoj dodjeli nagrada, u gradu Ourému, u konkurenciji turističkih filmova iz čak 16 zemalja, filmu „Okusi prije svega“ dodijeljeno je srebrno priznanje za drugo mjesto u kategoriji Enoturizma, time je s nagradama na ova dva festivala ušao među 10 najboljih na svijetu.

S nagradama prestižnih međunarodnih turističkih filmskih festivala, destinacijski film Okusi prije svega, nastao u suradnji Turističke zajednice Zagrebačke županije i produkcijske kuće Sekunde snažan je pomak i poticaj u promociji turizma i vinskih cesta Zagrebačke županije.

– Biti među prvih 10 najboljih turističkih filmova na svijetu veliko je priznanje Turističkoj zajednici Zagrebačke županije te velika pohvala našem radu unatrag tri i pol godine, kao i destinacijskom marketingu i smjeru kojeg smo postavili. Vinske ceste Zagrebačke županije kroz film upoznali su brojni sudionici festivala i stručni žiri, čime smo uspješno nastavili promociju nezaboravnih lokacija naše županije – istaknula je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Pavle Kaplanec Spomenka Saraga Ivana Alilovic Martina Milicevc i Zeljka Balja na ARTTUR festivalu u Portugalu

Za film vinske tematike, posebno su važne nagrade filmskih festivala u vinskim zemljama. Portugal je jedna od najvažnijih europskih vinskih destinacija, čime nagrada sa ART&TUR festivala dobiva na još većem značaju u međunarodnoj promociji vinskih cesta Zagrebačke županije.

– Sudjelovanje na međunarodnim filmskim festivalima, gdje se filmovi svijeta zajedno ocjenjuju i biraju oni najbolji, snažan je pokazatelj koliko dobro možete prenijeti poruku kroz film. S produkcijske strane ponosni smo na uspjeh u međunarodnoj konkurenciji filmova gdje smo uspjeli istaknuti destinaciju vinskih cesta Zagrebačke županije i s Turističkom zajednicom Zagrebačke županije napraviti film koji je nagrađen na svim filmskim festivalima na kojima je prijavljen – poručuje producentica filma, Martina Miličević.

Ovogodišnje filmove ocjenjivao je stručan žiri od 35 članova iz brojnih zemlja svijeta, od Brazila, Mauricijusa, Irana do Kanade.

Svecana ceremonija ARTTUR medunarodnog filmskog festivala u Ouremu

The post Međunarodno priznanje za županijski vinski film “Okusi prije svega” appeared first on cityportal.hr.