Prijava

Vaša prijava

Siniša Biško nastavlja solo: ‘Želim do kraja osloboditi svoj umjetnički duh…’

['hotnews', 'PIRATI', 'SINIŠA BIŠKO']

Sve one koji vole bend Pirati, a iskustvo kaže da takvih itekako ima, šokirala je objava s kojom je prošlog tjedna izašao Siniša Biško, frontman i osnivač benda. Nakon 19 godina odlučio je završiti priču s Piratima i krenuti u samostalnu karijeru, no u cijeloj priči postoji i jedan važan detalj.

– Odlazim iz benda tek za godinu dana. Zadnju zajedničku svirku odradit ćemo 28. listopada sljedeće godine, na jednoj svadbi u Zagrebu, i nakon toga idem u neku novu priču – pojasnio je Siniša.

S objavom da odlazi ovoliko ranije je izašao zato što su već krenuli dogovori svirki i za 2024. godinu, a tad Pirata u ovom obliku više neće biti.

– Osnovao sam ovaj bend kad mi je bilo 15 godina, sve to traje gotovo dva desetljeća, a sad osjećam da je trenutak da krenem u svom smjeru. Snimat ću samostalni album i to će biti nešto drukčiji stil, ono što ja doista jesam. Ako bih išao to opisivati, rekao bih da je u stilu Halida Bešlića ili Tome Zdravkovića, to je moj izričaj, a kao dio benda nismo baš išli u tom smjeru – kaže Biško i nastavlja:

– Normalno je da u bendu ne možeš uvijek raditi onako kako želiš, da postoje neki okviri i ograničenja. Ovom promjenom potpuno ću moći osloboditi svoj umjetnički duh, raditi ono što volim.

S tom novom glazbenom pričom Siniša je već počeo.

– Na albumu će biti, kako sad stvari stoje, deset pjesama. Svih deset već je gotovo, 80 posto toga je moje autorsko djelo, i glazba i tekst, a sad sve te pjesme polako i snimam. Tri su već dovršene, još dvije su trenutačno u nastajanju, a sve skupa trebalo bi biti gotovo krajem sljedeće godine – otkriva Biško.

Uz školu harmonike koju vodi, kao i vlastiti studio, uz sve te nastupe koji ga čekaju, uz izlazak novog albuma, lakše će preboljeti kraj benda koji je dio njegova života već više od pola njegovog života…

– Posla je stvarno jako puno, nastupa također, sve se nekako posložilo za ovu odluku, a najvažnije od svega je to što si želim osloboditi što više vremena za obitelj. U svakom slučaju, veselim se svemu što me čeka – zaključio je Siniša Biško.

The post Siniša Biško nastavlja solo: ‘Želim do kraja osloboditi svoj umjetnički duh…’ appeared first on cityportal.hr.