Prijava

Vaša prijava

Kroz kišu i maglu do Europe: ‘Idemo se izboriti za još jedan spektakl u Bakariću!’

['europska liga', 'hotnews', 'hrk gorica', 'hrvoje ceković']

Gdje smo? U busu, negdje u Austriji, na autocesti… I usred guste magle, cijelim putem prati nas otprilike tako vrijeme, javio se Hrvoje Ceković, kapetan rukometaša Gorice, iz autobusa koji je velikogoričku delegaciju poveo prema češkom mjestašcu Nove Veseli.

Na put dug gotovo 600 kilometara, u petak nešto iza 7 sati, uputili su se igrači, stručni stožer, ali i brojna klupska delegacija, na čelu s predsjednikom kluba, ujedno i zamjenikom velikogoričkog gradonačelnika Nevenom Karasom. U trenucima dok smo razgovarali, iza njih su bila prva četiri sata putovanja, ispred njih još cijelih pet.

– Je, vrijeme sporo prolazi, ali zabavljamo se nekako… Jedni kartaju, igra se bela, drugi pokušavaju spavati, treći su na mobitelima. Ali dobro, izdržat ćemo, plan je da smo tamo oko 16 sati, nakon što se smjestimo u hotel idemo na trening pa na odmor, da spremni dočekamo utakmicu – kaže Ceki.

Točno 24 sata nakon što stignu na odredište, u subotu u 16 sati, krenut će ogled s domaćim Sokolom. Nove Veseli malo je mjesto, ima svega 1400 stanovnika, ali ima i vrlo ozbiljan rukometni klub. Prošle subote Gorica je prvu utakmicu dobila 27-25, u sjajnoj atmosferi u “bakariću”, ali Sokol je pokazao da je riječ o momčadi s puno kvaliteta. I da će posao u uzvratu biti opasno težak.

– Teško se bilo pripremiti za prvu utakmicu, nismo znali što očekivati, kakva je to razina kvalitete… I mogu reći da smo ugodno iznenađeni, u prvoj utakmici pokazali su da su dobra, čvrsta, kvalitetna momčad. Ako ćemo uspoređivati, vjerujem da bi se takva momčad u našoj ligi borila za treće mjesto, koje i mi lovimo – kaže kapetan Ceki, pa nastavlja kratki raport iz busa.

– Uoči prve utakmice pripremali smo se za srednjeg vanjskog, njega smo i uspjeli zaustaviti, ali probleme nam je radio desni vanjski, koji se pokazao jako dobar šuter. Sigurno ćemo na njega obratiti posebnu pozornost, a vidjeli smo kroz analizu i još neke detalje u kojima možemo biti bolji.

Treći je ovo gorički izlazak u Europu. U prethodna dva pokušaja zaustavljeni su već na prvom koraku, prvo protiv Estonaca, a zatim i jakih Rumunja. I zato je izazov ogroman, jednako kao i motiv.

– Baš bismo voljeli odigrati još barem jednu utakmicu u onoj atmosferi kao u subotu, možda i boljoj. A da bismo do toga došli, znamo što nam je činiti. Moramo pobijediti! Ne zanimaju nas nikakav minimalan poraz ili remi, idemo dobiti ovu utkamicu. Vjerujem da to možemo, vjerujem da hoćemo – zaključio je kapetan Hrvoje.

The post Kroz kišu i maglu do Europe: ‘Idemo se izboriti za još jedan spektakl u Bakariću!’ appeared first on cityportal.hr.