Prijava

Vaša prijava

Mario Brkljača novi sportski direktor Gorice: Proslavio ga Iniesta, a dočekao – suigrač

['HNK GORICA', 'hotnews', 'mario brkljača', 'mensur mujdža']

Ne bi bilo loše da se i trener i sportski direktor skinu i zaigraju, barem po jedno poluvrijeme…

Tako je nekako glasio jedna od komentara nakon što je HNK Gorica objavila kako je novi sportski direktor postao Mario Brkljača, 37-godišnji Zagrepčanin s lijepom, ozbiljnom igračkom karijerom. Jednako vrijedi i za njegova suigrača iz dana u NK Zagrebu, godinu starijeg Mensura Mujdžu, s kojim je igrao cijelih pet sezona, u vrijeme kad su bili klinci u potrazi za nogometnim usponom, pa ideja i ne zvuči toliko loše.

Rastali su se Mujžda i Brkljača u ljeto 2008., a ponovno se sastaju 14 i nešto godina poslije. Iako je Muki krenuo jednim, a Brki drugim putem.

“Mario Brkljača potpisom ugovora i preuzimanjem funkcije sportskog direktora Gorice dobio je ovlasti provođenja sportske politike Kluba”, istaknuto je u objavi.

Još od odlaska Mindaugasa Nikoličiusa Gorica nije imala čovjeka isključivo na toj funkciji, koju su popunjavala predsjednik Nenad Črnko, a posljednjih nekoliko dana i sad već bivši trener Igor Angelovski.

– Htio bih zahvaliti predsjedniku Črnku na ukazanom povjerenju. Poznajemo se duže vrijeme i mogu reći da imam veliki respekt prema njemu i njegovom radu u nogometu. Smatram da Gorica ima jednu zavidnu razinu organizacije kluba za naše prilike i da će biti puno lakše uklopiti se u radnu dinamiku kluba – rekao je Brkljača u svom predstavljanju.

Dolazi u nezavidnom trenutku, praktički u ulozi spasitelja, jer Gorica je u teškoj rezultatskoj krizi i rješenje treba pronaći hitno. Njegova će, logično je, biti i odluka o novom treneru, hoće li to biti Mujdža ili će se tražiti neko drugo rješenje, a aktivnosti su itekako potrebne i na tržištu. U oba smjera.

– Moramo dobro analizirati situaciju oko prve momčadi i napraviti korekcije koje će vratiti Goricu gdje joj je i mjesto. Imamo jasan cilj u ovoj sezoni, a to je zadržavanje prvoligaškog statusa i od danas sve podređujemo tome – naglasio je Brkljača, koji je u životu nakon igračke karijere bio skaut španjolskog Alavesa, sportski direktor Rudeša, a posljednje u nizu i glavni skaut Hajduka.

Kroz igračku karijeru, nakon početka u Zagrebu, igrao je za Hajduk, a onda i za talijanski Cagliari, ruski Sibir, austrijski SV Mattersburg, bugarsku CSKA Sofiju i slovensku Krku. U svemu tome izdvaja se jedan poseban trenutak…

Bilo je to 23. srpnja 2011. godine, Hajdukovu proslavu stotog rođendana uveličala je velika Barcelona, koja je istrčala u “šarenom” sastavu, u kojem je, između ostalih bio i Andres Iniesta. Taman su otkucale 52 minute igre kad je Iniesta krenuo na jednu loptu, na nju je krenuo i Brkljača, koji je stigao prvi i Iniesti – gurnuo kroz noge! Poželio je poslije utakmice Mario i popričati s Iniestom o tom događaju, veličanstveni Španjolac se nasmijao i čestitao, a Brki je ušao u legendu…

The post Mario Brkljača novi sportski direktor Gorice: Proslavio ga Iniesta, a dočekao – suigrač appeared first on cityportal.hr.