Prijava

Vaša prijava

Županijskim Ljekarnama priznanje za sudjelovanje u akciji “Lov na Tihog ubojicu”

['hrvatska liga za hipertenziju', 'Ljekarne Zagrebačke županije', 'lov na tihog ubojicu']

Hrvatska liga za hipertenziju dodijelila je Posebno priznanje Ljekarnama Zagrebačke županije i magistri farmacije Olgici Velkovski Škopić za sudjelovanje u provođenju aktivnosti sa značajnim doprinosom ostvarenja pojedinoga specifičnog cilja Hrvatske lige za hipertenziju i akcije Lova na Tihog ubojicu.

Cilj ove akcije je podizanje svijesti o “Tihom ubojici”, promocija zdravoga načina života, podizanje svijesti o opasnostima vezanim uz arterijsku hipertenziju i ukazivanje na neprepoznate faktore rizika ove bolesti.

– Suradnju je 2016. godine započela magistra farmacije Zvjezdana Dobrinčić, tadašnja ravnateljica Ljekarni Zagrebačke županije promičući aktivnosti svih pružatelja zdravstvene skrbi s ciljem smanjenja incidencije kroničnih nezaraznih bolesti. Magistra Dobrinčić i njezin tim promicali su zdrave životne navike, racionalnu i sigurnu primjenu lijekova, educirali su o pravilnom mjerenju arterijskog tlaka i skrbili o pridržavanju terapijskih protokola od strane pacijenata – ističu iz Ljekarn te dodaju kako ih posebno veseli što su Liga i akademik Bojan Jelaković prepoznali vrijednost ljekarničke skrbi.

– Vjerujemo da će se još više ljekarnika aktivno uključiti u tim stručnjaka koji skrbe o bolesnicima s arterijskom hipertenzijom i drugim kroničnim nezaraznim bolestima. Zadovoljstvo nam je sudjelovati u ovom hvalevrijednom projektu koji ima za cilj očuvanje zdravlja, sprječavanje bolesti i poboljšanje kvalitete života stanovništva Republike Hrvatske – poručili su iz Ljekarni.

Podsjetimo se i kako su to i na koji način Ljekarne obilježile Svjetski dan hipertenzije. Više pogledajte u videu. 

 

The post Županijskim Ljekarnama priznanje za sudjelovanje u akciji “Lov na Tihog ubojicu” appeared first on cityportal.hr.