Prijava

Vaša prijava

Pokupski Gladovec: Zbog promila isključen iz prometa i oduzeta mu vozačka dozvola

['AKCIJA', 'brzina', 'hotnews', 'promili', 'PUZ', 'vikend']

Aktivan vikend na goričkim prometnicama je iza djelatnika goričke prometne policije. Provedena je još jedna akcija „Pojačan nadzor vozila i vozača u dane vikenda“ za vrijeme koje je utvrđeno 25 ciljanih prekršaja.

Najviše je bilo zaustavljenih vozača koji su pali na alkotestu, njih osmero, dok ih osmero nije koristilo sigurnosni pojas za vrijeme vožnje. Bilo je tu i vozača koji su malo jače stisnuli papučicu gasa i dobili kazne za prekoračenje brzine. Takvih je vozača bilo 7, a njih dvoje je koristilo mobitel za vrijeme vožnje.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je kod muškarca na području općine Pokupsko.

– Dana 05.11.2022. godine (subota) u 22,10 sati, muškarac starosti 61 godinu, upravljao je osobnim automobilom kroz Pokupski Gladovec u općini Pokupsko. Nadzorom utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,48 g/kg. Istom je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog – istaknuli su iz policije.

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 6 prometnih nesreća, no samo s materijalnom štetom.

The post Pokupski Gladovec: Zbog promila isključen iz prometa i oduzeta mu vozačka dozvola appeared first on cityportal.hr.