Prijava

Vaša prijava

Prilika za poljoprivrednike, ostvarite potporu za nabavu proizvodne opreme, sadnica, uzgoj cvijeća…

['grad velika gorica', 'poljoprivrednici', 'potpore male vrijednosti']

Grad Velika Gorica raspisao je Natječaj za dodjelu potpora male vrijednosti u poljoprivredi za 2022. godinu putem kojeg će se poljoprivrednicima olakšati nabava nove proizvodne opreme, voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih cjepova, uzgoj i držanje pčelinjih zajednica, uzgoj cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja kao i nabavu opreme za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom.

Za nabavu nove proizvodne opreme i nabavu voćnih sadnica, sadnica jagoda i loznih crijepova potpora se dodjeljuje u iznosu do 60 % nabavne cijene po priloženom računu odnosno najviše do 15 tisuća kuna po poljoprivrednom gospodarstvu.

Potpora za uzgoj i držanje pčelinjih zajednica odobrit će se poljoprivrednom gospodarstvu u visini od 30,00 kn po jednoj pčelinjoj zajednici upisanoj u Evidenciju pčelara i pčelinjaka Hrvatskog pčelarskog saveza. Poljoprivredno gospodarstvo mora imati najmanje 25 pčelinjih zajednica da bi moglo ostvariti potporu.

Pravo na potporu za uzgoj cvijeća, ljekovitog i začinskog bilja ima poljoprivredno gospodarstvo koje je u tekućoj godini uzgojilo cvijeće, ljekovito i/ili začinsko bilje na površini od najmanje 300 m2 u zaštićenom prostoru ili 200 m2 na otvorenom prostoru. Potpora se odobrava u iznosu do najviše 7.000,00 kn po poljoprivrednom gospodarstvu.

Kada je u pitanju nabava opreme za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom potpora se odobrava za nabavu električnog pastira, stupova i žice za ograđivanje površina radi držanja stoke na otvorenom. I to u visini do 60% dokumentiranih troškova, a najviše u iznosu do 3 tisuće kuna po korisniku.

Popis dokumentacije kao i uvjete natječaja možete vidjeti na stranici www.gorica.hr, gdje ujedno možete pronaći obrasce zahtjeva. Natječaj za navedene mjere otvoren je do 30. studenog, odnosno do utroška sredstava.

Sve informacije mogu se dobiti u Upravnom odjelu za poljoprivredu i ruralni razvoj Grada Velike Gorice, soba 407/IV ili na tel. 6269-947.

The post Prilika za poljoprivrednike, ostvarite potporu za nabavu proizvodne opreme, sadnica, uzgoj cvijeća… appeared first on cityportal.hr.