Prijava

Vaša prijava

VIDEO Učenici u Kravarskom na jednu večer postali mali znanstvenici

['city tv', 'Festival znanosti', 'hotnews', 'OŠ SLAVKA KOLARA KRAVARSKO']

U Osnovnoj školi Slavka Kolara u Kravarskom jučer je vladala znanost. Naime, organiziran je 2. Festival znanosti u kojem su djeca, zajedno s roditeljima, imala prilike okušati se u 11 različitih radionica.

Neki su izrađivali svjetleći nakit, gradili su se 3D dvorci iz mašte, izrađivali su se avioni od papira te su se šifrirale i dešifrirale poruke po uzoru na slavnu Enigmu. Klinci su istraživali magnetizam i razne kemijske reakcije.

2. Festival znanosti u OS Slavka Kolara u Kravarskom 2

08.11.2022. – Kravarsko – 2. Festival znanosti u OŠ Slavka Kolara u Kravarskom – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Želja nam je da ovaj Festival znanosti potakne naše učenike da se poigraju s eksperimentima i nauče da STEM područje može biti igra, a primjerom dobre prakse utječemo na našu lokalnu zajednicu i stvaramo dodatni impuls razvoju učeničkih vještina u STEM području. Zabavljaju se i djeca i odrasli, a dok god je zabava prisutna ne može biti loše, a pogotovo zabava u edukativne svrhe – istaknula je pedagoginja Iva Kovačević.

Festival smo popratili i našom kamerom, a što se sve radilo, kako je to izgledalo i koji su dojmovi same djece i roditelja pogledajte u našem videu.

 

The post VIDEO Učenici u Kravarskom na jednu večer postali mali znanstvenici appeared first on cityportal.hr.