Prijava

Vaša prijava

Bogat sportski vikend: Nogometna subota i prvoligaška nedjelja u gradu

['hotnews', 'sportski vikend']

Duboko smo već zagazili u studeni, temperature se ponašaju prikladnije godišnjem dobu nego što je to bilo donedavno, a sve to govori da nogometna jesen ulazi u svoju završnicu. U slučaju prvoligaša Gorice i doslovno, jer slijedi još samo posljednja utakmica jeseni, ali ni niželigaši nisu daleko od kraja, nakon ovog vikenda ostat će još tri kola za odraditi…

I što je bolja priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru nego, recimo, otići u Kuče i pogledati lokalni derbi između Turopoljca i Meštrice. Ta će sportska priredba biti upriličena u nedjelju u 14 sati, kao i još nekoliko niželigaških poslastica, no idemo prvo vidjeti što turopoljska nogometna subota nudi kibicima.

Sportski vikend bit će otvoren u subotu u 14 sati u Pokupskom, gdje će domaća Kupa dočekati Klas iz Mičevca. I dok je relativno upitno koliko se ovo može smatrati susjedskim derbijem, jer Mičevec i Pokupsko dijeli cijelih 40 kilometara, krajnje je neupitno da je ovo derbi začelja, jer Kupa je na 14. mjestu, dok je Klas 16., posljednji.

Točno 15 minuta poslije počet će utakmice naših trećeligaša u četvrtom rangu. Domaćini su ove subotu, u istom terminu, neobičnih 14.15 sati, i Lukavec i Udarnik. Prvi će na Lukavellu dočekati Gaj Mače, šestu momčad prvenstva, dok će drugi na Udarniku igrati s Ponikvama, susjedima na tablici, s identičnih 16 bodova na kontu.

Ako ni sve to nije dovoljno, ako je vani nekome možda prehladno, i za to postoji rješenje. A zove se – futsal! Gorica Epic Brozo od 15 sati dočekuje Otočac, protivnika koji je izgubio prve dvije utakmice u prvenstvu, uz 14 primljenih golova, pa je za očekivati da će Goričani imati priliku ispucati sve frustracije nakon kiksa u Bjelovaru (5-5) u prošlom kolu.

Nedjeljni program otvara se u Mraclinu u 13 sati, kad na Grabi kreće sudar s Lekenikom, u kojem će domaći nogometaši tražiti prekid loše serije, jer povezana su dva poraza u posljednja dva kola… Istovremeno će krenuti i Jelačićevo gostovanje u Hrastju, a u 14 sati lopta će krenuti s centra i u Gradićima. Naš preostali član 4. NL, šestoplasirani Gradići, dočekuju trećeplasiranu Moslavinu.

lomnica jaska vinogradar

Izuzev Kupe i Klasa, kompletno kolo JŽNL-a, najbrojnijeg što se tiče naših klubova, kreće u nedjelju u 14 sati, kad će ljubitelji niželigaškog nogometa birati između Donje Lomnice, Kuča i Obrezine. U Lomnici gostuje Klokočevac, Kuče će biti poprište već spomenutog sudara Turopoljca i Meštrice, dok će u Obrezini gostovati Zrinski iz Farkaševca.

Prije toga, već od 12.55 sati, počet će prvoligaški program u gradu. HNK Gorica će u terminu ručka dočekati Varaždin i oprostiti se od jeseni koju ćemo što prije pokušati zaboraviti. Tri boda nevjerojatno bi dobro sjela, bila strašan poticaj uoči odlaska na zimsku stanku, koja će trajati sve do druge polovice siječnja.

Prava poslastica nudi se i za kraj vikend sportskog programa, i to u nekoliko stotina metara udaljenoj Gradskoj sportskoj dvorani. S početkom u 18 sati krenut će sudar rukometaša Gorice, u posljednje vrijeme u briljantnim izdanjima, protiv našičkog Nexea, kluba koji je u hrvatskim okvirima poseban svijet. No to ne znači da Goričani neće pokušati napraviti čudo…

A kad oni završe, krenut će i rukometašice Udarnika, no one su u gostima. Okršaj s Trešnjevkom počinje u nedjelju u 19.30 sati.

The post Bogat sportski vikend: Nogometna subota i prvoligaška nedjelja u gradu appeared first on cityportal.hr.