Prijava

Vaša prijava

Okusima doživite turopoljski kraj, a evo što nude gorički restorani u sklopu manifestacije Dana Okusa

['bistro babriga', 'dani okusa hrvatske tradicije', 'dani okusa zagrebačkog kraja', 'mon ami']

Ako želimo doživjeti i proživjeti neki kraj punim okusom, onda je manifestacija Dani okusa hrvatske tradicije prava za vas. Ove godine treći nacionalni Dani Okusa održat će se od 18. do 28. studenog u više od 100 restorana diljem cijele Hrvatske.

No, kako bi doživjeli naš turopoljski kraj ili možda “zeleni prsten” nije potrebno daleko otići. Ovoj manifestaciji pridružila su se dva gorička ugostiteljska objekta, a to su Mon Ami i Bistro Babriga, koji su inače nositelji standarda Okusi tradicije zagrebačkog kraja.

Inače, iz njih još je sedmero objekata, nosioca ovog standarda, a to su Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Vinogradarska kuća Braje (Jastrebarsko), Restoran Samoborska klet (Samobor), Krčma „Gabreku 1929.“ (Samobor), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Izletište Vina Kos-Jurišić (Sveti Ivan Zelina) i Seosko domaćinstvo Stara preša (Šenkovec).

U navedenom razdoblju moći će se uživati u tradicionalnim gastronomskim specijalitetima, poput obraza od turopoljske svinje, zapečenih štrukli, ajngemahteca, juhe od buče, domaćeg špeka i još mnogo toga. Gorički ugostitelji dali su si truda i složili posebne menije po promotivnim cijenama.

Dizajn bez naslova

 

The post Okusima doživite turopoljski kraj, a evo što nude gorički restorani u sklopu manifestacije Dana Okusa appeared first on cityportal.hr.