Prijava

Vaša prijava

Crna statistika: Od početka godine gotovo tisuću nesreća zbog pijanih vozača

['crna kronika', 'hotnews', 'MARTINJE', 'pijani vozač', 'prometna nesreća']

Usprkos brojnim upozorenjima, pojačanim akcijama andzora, ali i većim kaznama, crna statistika po pitanju prometnih nesreća koje su skrivili pijani vozači ne smanjuje se, već se, nažalost, povećava.

Tako je u prvih 10 mjeseci na području Policijske uprave zagrebačke evidentirano 939 prometnih nesreća koje su prouzročili vozači pod utjecajem alkohola, što je povećanje za 17,2 posto  u odnosu na isti period prošle godine .

Iako je i za ovogodišnje Martinje u tijeku akcija pojačanog nadzora prometa, koja traje do kraja vikenda, već prvog dana ukupno su utvrđena 274 prometna prekršaja, od kojih su 85 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola.

Statistika nam kaže i kako je od početka godine u prometnim nesrećama koje su skrivili vozači pod utjecajem alkohola poginulo osam osoba, odnosno 25 posto od ukupnog broja smrtno stradalih osoba u prometnim nesrećama. Bilježi se i veliki porast ozlijeđenih osoba u nesrećama koje su prouzročili pijani vozači – od početka godine je u takvim nesrećama ozlijeđeno čak 455 osoba, što je porast od 46,3 posto u odnosu na prošlu godinu.

 

The post Crna statistika: Od početka godine gotovo tisuću nesreća zbog pijanih vozača appeared first on cityportal.hr.