Prijava

Vaša prijava

Turopolje: Dovršetak obnove spomenika i dobro poznate lokacije za druženje

['hotnews', 'MO Turopolje', 'Nk Turopolje', 'sjenica', 'spomenik poginulim braniteljima', 'TUROPOLJE']

Ovih se dana u Turopolju naveliko radi na obnovi dva objekta – pri kraju je rekonstrukcija  jedinstvenog spomenika smještenog u Parku turopoljskih branitelja, a i ovog vikenda su nastavljeni radovi na natkrivanju i daljnjem uređenju popularnog mjesta za druženje kraj nogometnog igrališta.

spomenik turopolje obnova e1668345224385

– Mijenjaju se napuknute i dotrajale mramorne ploče i ostatak spomenika poginulim braniteljima iz Turopolja u Domovinskom ratu koji se nalazi u našem parku. Završetak radova je planiran do 18. stuednog, odnosno do Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, no to sve ovisi i o vremenskim prilikama. Radove izvodi naš sumještanin i njegov obrt Kamen-projekt Mustapić, a ovim putem zahvaljujemo se i Gradu Velikoj Gorici, gradonačelniku Krešimiru Ačkaru i njegovom zamjeniku Nevenu Karasu što su prepoznali potrebu obnove navedenog spomenika i promptno odobrili naš zahtjev i radove. Za radove će se iz gradskog proračuna izdvojiti  oko 19 tisuća kuna plus PDV – rekao nam je Zoran Smrekar, predsjednik Mjesnog odbora Turopolje.

sjenica nk truopolje4 e1668345622256

A kako bi i omiljeno mjesto za druženje kod nogometnog igrališta čim prije bilo u funkciji rukave su zasukali i veliki i mali čak i tijekom vikenda.
– Radi se sjenica, odnosno to mjesto za druženje kraj igrališta nogometnog kluba Turopolje u suradnji s Mjesnim odborom i gradom, koji nam s devet tisuća kuna financira pokrov. No, ukupna vrijednost je oko 50-tak tisuća kuna, što je većinom financirano iz nogometnog kluba, mjesnog odbora i od donatora. Stoga sami i izvodimo radove, kako bi si smanjili trošak – otkrio nam je Smrekar.

sjenica nk turopolje3

sjenica nk turopolje2

Foto: uređenje prostora za druženje na NK Turopolje/MO Turopolje

The post Turopolje: Dovršetak obnove spomenika i dobro poznate lokacije za druženje appeared first on cityportal.hr.