Prijava

Vaša prijava

“Martinjski” vikend rekorder zaustavljen u Dobrilinoj, a napuhao je 1,97 promila

['AKCIJA', 'hotnews', 'MARTINJE', 'PP VELIKA GORICA', 'promet']

Gorička policija u Martinjskom vikendu imala je pune ruke posla. Na području policijske postaje Velika Gorica od 11. do 14. studenog, provela je akciju pojačanih mjera u prometu kojom je utvrdila 26 ciljanih prekršaja.

Od ukupnog broja prekršaja bilo je čak 16 vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola, zatim ih slijede oni koji nisu koristili sigurnosni pojas za vijeme vožnje, njih 6.

– Tri vozača koja su u krvi imala više od 1,50 promila alkohola u krvi smještena su u posebne prostorije do otriježnjenja do 12 sati i jedan vozač smješten je u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva  jer je odbio vaditi krv i dati urin, nakon provedenog pozitivnog preliminarnog testa na drogu – istaknuli su iz policije.

Ovoga puta “martinjski” vikend rekorder bio je 46-godišnji muškarac koji je zaustavljen u Dobrilinoj ulici.

– U petak, 11. studenog u 21,20 sati, muškarac starosti 46 godina, upravljao je osobnim automobilom Ulicom dr. Jurja Dobrile u Velikoj Gorici. Nadzorom je utvrđeno da je upravljao vozilom za vrijeme dok je u organizmu imao prisutnost alkohola u koncentraciji od 1,97 g/kg,, umanjeno za dopuštenu pogrešku od 0,10/kg. Isti je naredbom smješten u prostorije za zadržavanje ove PP do otrežnjenja do 12 sati i podignut je Optužni prijedlog redovnim putem nadležnom sudu – rekli su iz policije.

Vozači koji su zatečeni pod utjecajem alkohola vozačka dozvola im je privremeno oduzeta i isključeni su iz prometa.

Spomenimo i kako su u ovoj akciji bila i dva prekršaja nepropisne brzine te prekršaj nepravilnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje.  Također tijekom provođenja akcije utvrđena je i 18 ostalih prekršaja iz domene prometa tj, ukupno je utvrđeno 44 prometna prekršaja. Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 5 prometnih nesreća.

The post “Martinjski” vikend rekorder zaustavljen u Dobrilinoj, a napuhao je 1,97 promila appeared first on cityportal.hr.