Prijava

Vaša prijava

Noć kazališta i dani smijeha u Buševcu uz pet predstava

['Buševec', 'KAJ BUŠ', 'kajkavci amateri', 'Noć kazališta']

U sklopu 14. Noći kazališta i popularnog KAJ-BUŠ-a (Kajkavci u Buševcu) Ogranak Seljačke sloge Buševec vas časti s tri dana uživanja u kazališnim predstavama. Program i ove godine podupire Ministarstvo kulture i medija i Grad Velika Gorica.

Prva predstava bit će već u petak u Domu kulture Buševec, kada stiže predstava Kerekesh teatra “Dimnjačar”. Početak je u 20 sati.

– Ovu najdugovječniju i najizvođeniju predstavu ne treba posebno najavljivati, jedino vam možemo reći da je za nju ostalo jako malo karata i da je rezervacija obavezna na broj mobitela 098 829 907 – poručuju iz Ogranka.

Pobjednička predstava Na proščenju

Drugi dan, u subotu od 18 sati počinju susreti pučkih kazališta kajkavskog govornog područja, popularni KAJ-BUŠ koji ove godine broji svoje 17. izdanje.

– Ako dođete u subotu nasmijat će te se do suza uz predstave naših prijatelja iz Amaterskog dramskog kazališta Sv. Križ Začretje koji će izvesti “PRI FIZIJATRU H TOPLICA” i “KAK ME JE VRAŽJA KORUONA OBREDILA” te predstavu “ČISTI ZMEŠERAJ” koju izvodi KUU “Lipa” Gornji Mihaljevec – ističu iz Ogranka.

KAJ-BUŠ će otvoriti mlade snage Dramskog pomladak OSS Buševec s predstavom Sladoledar koju je napisala i režirala Natalija Bobesić.

– Nismo zaboravili niti našu djecu pa će tako za njih u nedjelju u 11 sati biti uprizorena predstava “ŽELIM BITI, HOĆU BITI”, Gradskog kazališta Sisak. Predstava nas vodi kroz dječje želje i roditeljska očekivanja o izboru zanimanja – kažu iz Ogranka te dodaju kako vam sigurno neće biti zima jer je dvorana grijana, a ulaz na sve predstave je slobodan.

 

The post Noć kazališta i dani smijeha u Buševcu uz pet predstava appeared first on cityportal.hr.