Prijava

Vaša prijava

Poraz i u Zadru: Košarkaši nastavili crni niz i s novim trenerom

['hotnews', 'kk gorica', 'KK Zadar']

Promjena na klupi se dogodila, Vladimir Krstić ispraznio je svoj ured nakon dva mjeseca s momčadi i prepustio mjesto svom dosadašnjem pomoćniku Braslavu Turiću, no sve drugo ostalo je isto. Košarkaši Gorice opet su izgubili, dodali i deveti poraz u crni niz kakav se ne pamti, a bolji je ovoga puta bio Zadar. Završilo je na minus 16 u utakmici u kojoj se, realno, od Gorice nije ni očekivalo ništa spektakularno. Ništa spektakularno, daleko od toga, na kraju nismo ni vidjeli.

Zadar je na kraju ispao nepremostiva prepreka, iako je Gorica do polovice treće četvrtine bila u utakmici. Možda i presudan trenutak dogodio se u 23. minuti, kad je šepajući s parketa izašao Karlo Uljarević. Iako ne posebno raspoložen, ovoj i ovakvoj momčadi Gorice, u ovom stanju, iznimno je značajan, pa bez njega nije išlo. Otišao je Zadar na dvoznamenkastu prednost i na tim razinama se nastavio održavati do zvuka sirene, pri čemu je posljednje minute domaćin odigrao s petorkom dojučerašnjih juniora, igrača koji u “živim” utakmicama ne dobivaju previše prilika.

Goricu je u jubilarnoj desetoj utakmici i devetom porazu u nizu predvodio Ivan Tvrtko Majić, koji je ubacio 12 koševa. Odmah do njega bio je Ivan Nakić-Vojnović s 11 poena, a još je i Ivan Batur s deset bio dvoznamenkast. Sve ostalo – vrlo tanko. Cinac na samo devet poena, Jelenković i Uljarević skupa na deset ubačaja, trica na samo 24 posto… Tako se pod Višnjikom ne može dobiti utakmica.

U iščekivanju mogućeg pojačanja, silno potrebnog za osvježenje momčadi, ali i za doprinos u kvaliteti, Gorica dalje ide u ritmu koji ne nudi nikakve prilike za opuštanje. I u kojem će se teško biti iščupati. U utorak Goričani otvaraju drugi balon ABA 2 lige, protivnik će biti banjalučki Borac, a u četvrtak se ide na slovenske Helios Domžale., a u nedjelju na makedonski Pelister. Već u srijedu u grad stiže Cedevita Junior, pa se u subotu ide u goste jako dobrom Dinamu, novom prvoligašu.

Gorica je trenutačno na 1-8, dijeli začelje sa Zabokom, jedinim protivnikom s kojim je uspjela izaći na kraj ove sezone, pa ostaje samo nadati se da će s novim trenerom, možda i novim igračem, konačno početi dolaziti nove pobjede…

 

The post Poraz i u Zadru: Košarkaši nastavili crni niz i s novim trenerom appeared first on cityportal.hr.