Prijava

Vaša prijava

Gorica otvara HNL proljeće mjesec dana nakon finala SP-a, Jakir nam “bježi”…

['HNK GORICA', 'hotnews', 'sergej jakirović', 'varaždin']

Kao prava potencijalna senzacija odjeknula je vijest koja kaže: Gorica želi vratiti Sergeja Jakirovića! Dvije i pol godine nakon rastanka s trenerom koji se upisao u povijesne knjige našega prvoligaša, kažu izvori, predsjednik Nenad Črnko odlučio je napraviti sve što je u njegovoj moći da Jakira vrati “kući”, na mjesto gdje se trenerski afirmirao, u klub u kojem je krenuo njegov trenerski uzlet, nastavljen kroz neobičnu i kratku epizodu u Mariboru, a zatim i vrhunsku partituru u mostarskom Zrinjskom.

Već na prvu djelovalo je to kao fenomenalna ideja koju će, realno, biti teško realizirati. Unatoč sjajnim odnosima u kojima je Jakir ostao sa svima u klubu, unatoč velikom prijateljstvu s novim sportskim direktorom Marijom Brkljačom, jer teško je bilo povjerovati da će se Sergej vratiti u ovako teškom trenutku, da će mir i spokoj mostarskih dana zamijeniti surovom neizvjesnošću koju nudi gorička stvarnost. A opet, nada je tinjala…

Sve dok nije došla nova vijest. A onda kaže kako je Jakirovićev broj okrenuo i predsjednik Rijeke Damir Mišković, uvjeren kako je upravo on pravi čovjek za novi uzlet kluba s Kvarnera. I goričke šanse tog su trenutka rapidno pale, ako su uopće i postojale. A mi ćemo vjerovati da jesu, jer nemoguće je da je Sergej ostao potpuno hladan na mogućnost povratka u Goricu, bez obzira na sve okolnosti… Sad, kad zove i Rijeka, priča s povratkom u Goricu djeluje još manje realno, no ipak ćemo pričekati još neko vrijeme.

U međuvremenu, dok ne padne konačna odluka oko trenera, na toj poziciji i dalje je Mensur Mujdža, koji je u petak prijepodne dobio i jednu važnu vijest. Proljetni dio sezone, naime, po planu je trebao početi 21. siječnja, gostovanjem kod Dinama na Maksimiru, ali iz HNS-a je stigla odluka kako će početi tri dana ranije. Na Gradski stadion tog će 18. siječnja doći Varaždin, tad će se odigrati utakmica koja je odgođena u posljednjem kolu zbog korone u goričkim redovima, što znači da će se upravo tom utakmicom, točno mjesec dana nakon finala Svjetskog prvenstva, nastaviti klupska nogometna sezona.

Vidjet ćemo još točno s kojim igračima, jer očekuje se veći broj odlazak i dolazaka, ali i s kojim trenerom – Mujdžom, Jakirovićem ili nekim trećim rješenjem.

The post Gorica otvara HNL proljeće mjesec dana nakon finala SP-a, Jakir nam “bježi”… appeared first on cityportal.hr.