Prijava

Vaša prijava

Velika Gorica prvi put domaćin Turističke burze PUT

['hotnews', 'ivana alilović', 'turistička burza PUT', 'turizam', 'TZ Zagrebačke županije']

Turistička burza PUT jedan je od značajnijih hrvatskih turističkih susreta, međunarodnog je karaktera, a organizira ga tvrtka DMK Vall iz Varaždina u suradnji s Udrugom hrvatskih putničkih agencija, UHPA. Manifestacija okuplja djelatnike iz agencijskog poslovanja, hotelijerstva, pružatelja turističkih usluga, sustava turističkih zajednica i turističkih novinara, a svake se godine održava na drugoj destinaciji.

Ovogodišnja, 23.po redu turistička burza održava se prvi put u Velikoj Gorici, od 28. do 30. studenog, a domaćin je Turistička zajednica Zagrebačke županije. Tim povodom u hotelu Garden Hill održana je i najavna konferencija za medije.

–  Najavljujemo dugogodišnju manifestaciju koja okuplja sve sudionike u turizmu, ove godine je domaćin TZ Zagrebačke županije i posebno sam sretna što se događa u mojoj Velikoj Gorici i zbog toga što smo uspjeli privući pažnju svih turističkih agenata, koji će destinacije naše županije staviti u ponude. Želja nam je promoviti naše destinacije, to nam je veliki vjetar u leđa, biti domaćin ovakve konferencije je velika stvar za promociju naših destinacija. Okupljamo cijeli turistički sektor koji je najbitniji za promociju. Ići ćemo u obilazak naše županije, obići ćemo Naftalan i vinarije s kvalitetnim sortama škrleta, samoborsko gorje, Plešivicu, destinacije u Zaprešiću – otkrila je Ivana Alilović, direktorica TZ Zagrebačke županije.

turisticka burza press

Foto: predstavljanje Turističke burze PUT/P.Škrinjarić, cityportal.hr

Direktorica TZ Zagrebačke županije, Ivana Alilović, ističe kako se unazad tri i pol godine bilježi konstantan rast turističkih dolazaka.

– Za to je zaslužan i kvalitetan rad svih naših predstavnika u turističkim zajednicama diljem Zagrebačke županije. Ne težimo masovnom turizmu, nego kvaliteti i održivosti, to je ono što radimo i nastavit ćemo raditi u idućem periodu – zaključuje.

Organizatori turističke burze PUT ističu kako je ova manifestacija izuzetno korisna za sve sudionike.

– Naši sudionici su dosta dobro upoznati s morskim destinacijama, pa nas uvijek veseli kad možemo predstaviti i lokacije na kontinentu, ove godine zahvaljujući domaćinstvu Turističke zajednice Zagrebačke županije.  Vjerujem da će ta tri dana biti jako korisna za sve sudionike. Burza ide sad već 23 godine i rezultati su vidljivi. Nama se jako puno sudionika vraća iz inozemstva, tvrde da vide jako puno novih stvari, to je i jedno vrijedno studijsko putovanje, gdje se ostvaruju brojni kontakti, a odmah se dogovaraju i poslovi – ističe Maja Šimenc iz tvrtke DMK.

turisticka burza press2

Foto: predstavljanje Turističke burze PUT/P.Škrinjarić, cityportal.hr

Na poslovnom dijelu burze očekuje se više od stotinu sudionika, predstavnika turističkih subjekata iz Bosne i Hercegovine, Češke, Hrvatske, Mađarske, Slovačke i Slovenije.

– Drago nam je da se grad razvija u smislu kongresnog turizma, ovo je prvi takav događaj na visokom nivou. To je i prilika da podsjetimo koliko Velika Gorica i Turopolje mogu pružiti, koliko to trebamo brendirati u turističkom smislu, treba to dobro iskoristiti – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Na manifestaciji će se održati i dodjela godišnjih nagrada Simply the Best 2022., koju od 2009. godine zajednički  dodjeljuju UHPA, krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.  Prošle godine je među nagrađenima bio i velikogorički Centar za posjetitelje.

 

The post Velika Gorica prvi put domaćin Turističke burze PUT appeared first on cityportal.hr.