Prijava

Vaša prijava

Stiže “Black Friday”, upoznajte zlatna pravila online kupovine

['black friday', 'crni petak', 'hotnews', 'interent kupovina', 'prijevare']

Najpopularniji dan u godini, kada je u pitanju kupovina je Black Friday odnosno Crni petak. Svjetski je to dan, kojeg tradicionalno obilježavamo zadnji petak u studenom kada tTrgovine širom svijeta za svoje kupce pripremaju snižene cijene i posebne ponude.

Posebno oprezni trebaju biti građani koji kupuju preko interneta. Iako su online ponude često vrlo povoljne, one sa sobom mogu nositi i određene neželjene posljedice, stoga iz policije upozoravaju na moguće prijevare i apeliraju na oprez.

Jedan od savjeta je ukoliko kupujete online, da kupujete putem online trgovina iz Hrvatske ili drugih država članica Europske unije jer su veće šanse da možete riješiti moguće probleme. Potrudite se i dobro istražite trgovine, provjerite recenzije drugih kupaca prije same kupnje, plaćajte samo preko sigurnog pružatelja usluge, izbjegavajte besplatni ili otvoreni javni WiFi.

zlatna pravila

Foto: Policija.gov.hr

– Vjerodostojnost internetske domene putem koje namjeravate obaviti online kupovinu možete provjeriti OVDJE, dok na poveznici možete doznati više o kampanji EUROPOL-a, koja je usmjerena na elektroničke trgovce, pomažući im u boljem prepoznavanju prijevara na njihovim platformama i osnažujući ih da poduzmu korake kako bi zaštitili svoje poslovanje i kupce od napada. Želimo vam sigurnu i povoljnu kupovinu! – ističu iz policije.

The post Stiže “Black Friday”, upoznajte zlatna pravila online kupovine appeared first on cityportal.hr.