Prijava

Vaša prijava

Stižu Lučićevi dani, čekaju nas koncerti i predavanje

['Lučićevi dani', 'POUVG']

U spomen na turopoljskog skladatelja, orguljaša, glazbenog pedagoga i župana Plemenite opčine turopoljske Franju pl. Lučića i ove godine organiziramo manifestaciju Lučićevi dani. Manifestacija će trajati tri dana, od 24. do 26. studenoga.

– „Čovjek vrijedi onoliko koliko vrijedi ono što je učinio za svoj narod!“ poznata je uzrečica Franje pl. Lučića. Ako njega i njegov rad za Turopolje vrednujemo po toj uzrečici, možemo zaključiti da je Franjo pl. Lučić jedan od najznamenitijih Turopoljaca. Franjo pl. Lučić ostavio je u hrvatskoj kulturi i Turopolju neizbrisiv trag, stoga se želimo svake godine prisjetiti njegova lika i djela, organizirajući manifestaciju Lučićevi dani kako bi njegovo glazbeno stvaralaštvo i dalje živjelo – ističu iz Pučkog učilišta.

Manifestacija počinje u četvrtak koncertom učenika Umjetničke škole Franje pl. Lučića u Dvorani Galženica s početkom u 19:30 sati.

Drugi dan, u petak, u Vijećnici Pučkog otvorenog učilišta, Nada Bezić, voditeljica knjižnice i zbirke arhivske građe HGZ-a održat će predavanje „Glazbena ostavština Franje Lučića“ u 18 sati. Nakon toga povodom 25. obljetnice osnutka, Gradski zbor Franjo pl. Lučić održat će svečani koncert u Dvorani Gorica u 19 sati.

Lučićevi dani završit će koncertom Akademskog zbora Bazilike Srca Isusova „Palma“ koji će u Crkvi NBDM izvesti duhovnu glazbu Franje Lučića. Koncert je u subotu u 20 sati. Ulaz na sve programe je slobodan.

The post Stižu Lučićevi dani, čekaju nas koncerti i predavanje appeared first on cityportal.hr.